Eesti Maaülikool korraldab koolitused:
TOIDUHÜGIEEN
Toimumisaeg ja -koht: 21.05.2015 (N), Tartus Eesti Maaülikoolis, Kreutzwaldi 56, III korrus, ruum 303, kell 10-15
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Teemad:
- toitu käsitlevad õigusaktid;
- toiduhügieeni põhimõtted;
- mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja-infektsioonid;
- toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
- toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;
- puhastamine, desinfitseerimine;
- isiklik hügieen;
- enesekontrolli põhimõtted;
- toitu käsitleva töötaja kohustused ja vastutus,
Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lektor
Õppeteenustasu: 25 EUR
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.45 kohvipaus
11.45 - 13.15 õppetöö
13.15 - 13.30 paus
13.30 - 15.00 õppetöö
Vajalik eelregistreerimine tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
NB! Võimalus tellida koolitus asutusse kohapeale. Küsi pakkumist!
TOIDUHÜGIEENI KESKASTME KOOLITUS
Õpiväljund: koolituse läbinu omandab põhiteadmised toiduhügieeni baaskoolituse läbiviimiseks oma ettevõttes
Maht: 24 akadeemilist tundi (3 koolituspäeva)
Toimumisaeg ja -koht: 09.-11. juuni 2015, Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1 (ruum 303), Tartu
09.06 - I koolituspäev Enesekontrolli rakendamine (lektor Katrin Laikoja)
Teemad:
- toidualastest õigusaktidest;
- keemilised ohud toidus;
- füüsikalised ohud toidus;
- enesekontrollisüsteemi eeltingimusprogrammid;
- toiduohutuse juhtimissüsteemid, sh HACCP ja ISO:22000;
- ohtude analüüs ja riskihindamise põhimõtted;
- kriitilised kontrollpunktid toidu käitlemisel;
- toiduohutuse juhtimissüsteemide juurutamine ja ajakohastamine.
10.06- II koolituspäev Tootmishügieen (professor Mati Roasto)
Teemad:
- tootmisruumide ehituslikud aspektid ja nende seos ettevõtte toidu- ja tootmishügieeniga;
- hügieenitsoonide vajalikkus ja selle seos personalihügieeniga;
- toidu saastumise, sh ristsaastumise võimalused ja selle vältimine;
- käitlemisettevõtte sanitatsiooni põhimõtted, puhastamine ja desinfitseerimine;
- biokilede teke, avastamine ja likvideerimine;
- listeria monocytogenes tootmishügieeni enim mõjutava faktorina. Probleemi ennetamise ja likvideerimise võimalused;
- kahjuritõrje, jäätmekäitlus.
11.06- III koolituspäev Toiduhügieen (lektor Katrin Laikoja)
Teemad:
- toiduhügieeni põhimõtted;
- toidu bioloogiline saastumine;
- mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
- toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja-infektsioonid;
- toidu säilitamise viisid, tingimused ning temperatuuri kontroll;
- isikliku hügieeni nõuded;
- hügieenikoolituste planeerimine ja läbiviimine.
Koolitus lõpeb kirjaliku eksamiga.
Õppejõud:
Mati Roasto, professor, EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Katrin Laikoja, mag (tehn), EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna lektor
Ajakava
9. juuni |
|
10. ja 11. juuni |
09.30 - 11.00 |
õppetöö |
09.00 - 10.30 |
11.00 - 11.15 |
kohvipaus |
10.30 - 10.45 |
11.15 - 12.45 |
õppetöö |
10.45 - 12.15 |
12.45 - 13.15 |
lõunapaus |
12.15 - 12.45 |
13.15 - 14.45 |
õppetöö |
12.45 - 14.15 |
14.45 - 15.00 |
paus |
14.15 - 14.30 |
15.00 - 16.30 |
õppetöö |
14.30 - 16.00 |
Kursuse maksumus: 159 EUR/ osaleja.
Õppeteenustasu saab näidata tuludeklaratsioonis koolituskuluna, millest tagastatakse vastavalt tulumaksuseadusele 21% (§ 26, lg. 2).
NB! Koolitus toimub, kui grupis on vähemalt 15 inimest.
Vajalik eelregistreerimine hiljemalt 2. juuniks.
Info ja registreerimine tel 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
Allikas: EMÜ avatud ülikooli 12.05.2015 pressiteade