Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA määras sõnnikuhoidlate kordategemise toetuse (2006-06-05 13:32:58)

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) määras 945 sõnnikuhoidla kordategemiseks  113,5 miljonit krooni sõnnikuhoidlale esitatavate veekaitsenõuetega vastavusse viimise toetust.

PRIA maksab toetuse välja hiljemalt 16. juunil käesoleval aastal. Toetuse määr on 1252 krooni loomühiku kohta ja maksimaalselt 391 165 krooni taotleja kohta aastas. Toetust makstakse kolme aasta jooksul, maksimaalselt 1 175 495 krooni taotleja kohta.

Kokku esitati PRIA-le taotlusi 988 sõnnikuhoidla kordategemiseks. Taotluste rahuldamata jätmise peamised põhjused olid, et kohustuseperioodi teise aasta taotlejad ei ole esitanud nõutud dokumente ja sõnnikuhoidlatega seotud loomakasvatusehitistes polnud üle 10 loomühiku loomi.

Mullu esitati selle toetuse saamiseks 753 taotlust, millest 721 taotluse alusel maksti loomapidajale 819 sõnnikuhoidla korda tegemiseks 91,8 mln kr toetust.

Toetust saab isik, kes peab loomakasvatusehitises veiseid, lambaid, kitsi või sigu ning loomade hulk on kokku üle 10 loomühiku (näiteks üle 2 aasta vanune veis on 1 loomühik, aga üle 2 kuu vanune nuumsiga on 0,1 loomühikut).

Toetust on võimalik saada loomakasvatusehitise juurde kuuluva sõnnikuhoidla või sõnniku- ja virtsahoidla veekaitsenõuetega vastavusse viimiseks. Toetatakse uue sõnnikuhoidla ehitamist või olemasoleva laiendamist, sõnnikuhoidla rekonstrueerimist ja sinna  tehnosüsteemide soetamist. Nii loomad kui ka ehitised peavad olema PRIAs registreeritud.

Toetuse taotluste vastuvõtt toimus PRIAs möödunud aasta 10. oktoobrist kuni 7. novembrini. Tänavu võetakse taotlusi vastu 9. oktoobrist 6. novembrini. Toetuse saajate nimekiri ja toetuse jagunemine maakondade lõikes on üleval PRIA kodulehel…
 
Allikas: PRIA 05.06.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.