Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vares vaga linnukene - kas ikka on? (2004-08-03 21:57:20)
Kahjurite hävitamisel on linnud aednikule asendamatuteks abilisteks. Siiski sarjab osa kärnerid mõnda linnuliiki aeg-ajalt üsna tublisti. Marjakasvatajaile ei meeldi saagi küpsemise ajal rästad, mõni kirub jälle vareseid. Kuid ega lind süüdi ole, et ta inimese kasvatatud vilju maitseb. Ellujäämise nimel nõuab tema kõht oma osa. Kuni loodusest muud meelepärast võtta on, ei ründa linnud ka aeda lausa paaniliselt. Kui putukaid ohtrasti ringi tiirutab, haukavad linnud ikka neid rasvasemaid palasid.

Keegi varestega sõjajalal olev aiapidaja kirjutab järgmist. "Mida teha varestega? Nad elavad juba mitmendat aastat meie aias kõrge kuusepuu otsas. Linnud on nii tüütud, et kolavad aias ringi ja urgitsevad kõik asjad üles. Kui pojad pesast välja lendavad, siis on nad tükk aega lausa ohtlikud. Kätte ei saa, sest pesa on kõrgel ja vares kaval. Õhupüssi näeb kohe ära."
Leidsime internetist vareste püüdmiseks omapärase meetodi. Nimelt ründas üks riiakas vares eelmisel aastal Saksamaal Dortmundis mitut inimest ning teda ei suudetud kuidagi kätte saada. Lõpuks taipas politsei talle kange puuviljanapsiga immutatud kassisööta pakkuda. Mõne aja pärast oli lind jalust maas ning hõlpsalt kinnipüütav. Kraaksuja viidi kohalikku loomade varjupaika pohmelli välja magama. Ehk tasuks proovida meilgi. Ainult peibutussööda peaks asetama sellisesse kõrgusse, et kodustatud neljajalgsed ligi ei pääseks. Muidugi ei saa välistada ka muude suleliste külaskäiku.
Kui kellelgi lugejatest on lindude peletamise kogemusi, palume meie portaali foorumis agaralt sõna võtta.
Väino Eskla

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.