1. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu Arengukava 2007-2013 meetme 1.1. raames infopäeva
LIHAHÜGIEEN
Sihtrühm: põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise või töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud juriidilised isikud ja tema töötajad
Maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd (üks koolituspäev)
Toimumisaeg ja -koht: reede, 15.05.2015, Eesti Maaülikooli Tehnikamaja, Kreutzwaldi 56/1(ruum 303), Tartu
Käsitletavad teemad:
- liha ja lihatoodete roll haiguspuhangute tekkes;
- tapahügieen ja lihakäitlemise hügieen;
- lihakontrolli otsused;
- olulisemad lihaga ülekanduvad toidupatogeenid;
- liha riknemine ja selle kontroll;
- lihakäitlejate isiklik hügieen ning tööohutuse tagamine;
- proovide võtmise ja laboratoorse hindamise põhimõtted.
Õppejõud:
Mati Roasto, professor, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni osakonna juhataja
Terje Elias, PhD (toiduteadus), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi dotsent
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 12.00 kohvipaus
12.00 - 13.30 õppetöö
13.30 - 13.45 paus
13.45 - 15.15 õppetöö
Kursus on sihtrühmale tasuta.
Kohtade arv on piiratud, vajalik eelregistreerimine
maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3174; 731 3175; 731 3275 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressilhttp://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreru-kursusele/
2. Eesti Maaülikool korraldab Eesti Maaelu arengukava 2007-2013 meetme 1.1.1 raames infopäeva
PÕLLUMAJANDUSLOOMADE HEAOLU JA LIHAINSPEKTSIOON
Sihtrühm põllumajandustoodete tootmise, toidutootmise, töötlemisega tegelevad füüsilised või eraõiguslikud isikud ja tema töötajad
Maht 8 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumisaeg- ja koht kolmapäev, 29.04.2015 Valga Keskraamatukogu, Aia tn 12, Valga
Teemad
· seadusandlus
· transport tapamajja
· loomade kaitse surmamisel
· kontrollide läbiviimise kord
· erinevate loomaliikide ante ja post mortem hindamine
· ante ja post mortem kontrollimisel tehtavad otsused
· erinevate elundkondade anatoomia ning leitavad patoloogiad ja lihainspektsiooni otsused
· erinevate loomaliikide liha inspekteerimisel enim leitud patoloogiad
· lihainspektsiooni seisukohalt olulistest Eesti naaberriikides levivatest haigustest
Õppejõud
Sirje Jalakas, DVM, MSc, loomaarst
Terje Elias, PhD, dr, Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi dotsent
Ajakava
10.00 - 11.30 õppetöö
11.30 - 11.40 paus
11.40 - 13.10 õppetöö
13.10 - 13.40 kohvipaus
13.40 - 15.10 õppetöö
15.10 - 15.15 paus
15.15 - 16.45 õppetöö
Infopäev on sihtrühmale tasuta
Kohtade arv piiratud, VAJALIK EELREGISTREERIMINE avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade