Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis toimub piimapäev (2006-06-05 13:15:11)

 

Teisipäeval, 6. juunil kell 11 algab Eesti Maaülikooli peahoone kaldauditooriumis (Tartu, Kreutzwaldi 64) tervisliku piima tehnoloogia päev.

 

Piimapäeva tähistatakse juba aastaid mujalgi maailmas, näiteks Hollandis ja Ameerika Ühendriikides – et propageerida tervislikku toitumist ja eelkõige piima tarbimist. Ka Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse korraldatavast piimapäevast on saanud iga-aastane tava.
  

Seekordsel üritusel esinevad põnevate ettekannetega nii Eesti Maaülikooli kui ka Tartu Ülikooli teadlased.

Mis on ikkagi funktsionaalne toit, millest nõnda palju räägitakse? Sellele küsimusele annab vastuse Tartu Ülikooli professor Marika Mikelsaar. Maaülikooli vanemteadur Elli Pärna räägib piimatootjate ja –töötlejate huvidest ning maaülikooli professor Olav Kärt veiste söötmiseteadusest. Sõna on lubanud võtta ka Tartu Ülikooli professor, populaarse toitumisraamatu autor Mihkel Zilmer.
Ülevaate Eesti piimandusest ja selle arengust annab põllumajandusministeeriumi kaubanduse- ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Enn Sokk.

Piimaürituse täpsemat kava näeb maaülikooli kodulehelt: www.emu.ee.

 

Lähim teave: Ene Tammsaar, OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse juhataja, tel 516 4210, ene.tammsaar@emu.ee.


Allikas: Eesti Maaülikooli 05.06.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.