Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Heitlik ilm jätkub (2006-05-31 21:02:38)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 31. mail koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Heitlik ja mitte eriti soe ilm püsib ka juuni alguses. Neljapäeval mõjutab meie ilma Mustalt merelt põhjasuunas liikuv aktiivne lõunatsüklon. Taevas on pilves, sajab vihma, paiguti on sadu tugev ja võib esineda äikest. Põhja- ja loodetuul puhub 8...14, rannikul kuni 20 m/s, sooja on vaid 10-14 kraadi. Reedel sirutub Eesti kohale kõrgrõhkkonna kirdeserv. Öösel pilvisus alates Lääne-Eestist hõreneb ja sajud lõppevad hommikuks.  Puhub läänetuul 8...13, rannikul öö hakul veel kuni 20 m/s, sooja on 5-10 kraadi. Reede päev on vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta, läänetuul nõrgeneb 5...9 m/s, sooja tuleb 13-19 kraadi. Laupäeval puhub edelatuul 4...8 m/s, öö on vähese pilvisusega ja sajuta, päev vahelduvalt pilves ja kohatise hoovihmavõimalusega õhtupoolikul. Öösel on 3-8 ja päeval 14-20 kraadi sooja. Pühapäeval mõjutab meie ilma väike madalrõhulohk, taevas on vahelduvalt pilves, öösel sajab hoovihma kohati, päeval mitmel pool. Lõuna- ja edelatuule kiirus on 2...7 m/s, sooja 5 10 kraadi öösel ja 12-18 kraadi päeval. Esmaspäeval ja teisipäeval liigub uus lõunatsüklon põhjasuunas, selle suurem sajuala möödub praeguste prognooside järgi Eestist ida poolt. Tuul pöördub esmaspäeval põhja, teisipäevaks üle loode läände. Tuuleiilid ulatuvad puhanguti 12 m/s. Taevas on muutlikult pilves, vihmavõimalus on suurim esmaspäeva päeval ja ööl vastu teisipäeva idapoolsetes maakondades. Öösel tuleb 4-9 ja päeval 10-16, esmaspäeval kuni 18 kraadi sooja. Kolmapäev tuleb vahelduvalt pilves, öö on olulise sajuta, päeval tuleb hoovihma. Tuul puhub edelast 3...7 m/s, õhutemperatuur jääb öösel 3-8 ja päeva 11-17 kraadi vahele.


Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +11 kraadist saartel kuni +13 kraadini Ida-Eestis, mis on veidi alla normi. Sademeid on oodata 15 mm saartel 30 mm-ni Ida-Eestis, see on kuni 2-3 korda üle normi.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.