Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadustulemuste rakendamine aitab ka põllumajanduskonkurentsis püsima jääda (2006-05-31 14:16:08)

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo osales Kremsis, Austrias toimunud mitteametlikul ministrite nõukogu istungil „Maa-Elu-Tulevik”, mille peateemaks oli piiriülese koostöö edendamine ja selle olulisuse teadvustamine.


Ester Tuiksoo osales koos Hollandi, Saksamaa, Prantsusmaa, Luksemburgi, Rumeenia ja Austria ministritega „Teaduse ja Arenduse” töögrupis, mida juhatas Hollandi põllumajandusminister.

“Töögrupp leidis, et innovatsioon ja teaduse arendamine peaks olema igas liikmesriigis prioriteediks. Eriti oluline on teadusuuringute tulemuste rakendamine väikeettevõtete jaoks, sest just see tagaks väikestele ja keskmistele ettevõtetele tihedas konkurentsis ellujäämise,” selgitas Tuiksoo. “Väärib märkimist, et Eesti toodi eeskujuks teistele liikmesriikidele, kuna oleme oskuslikult kasutanud ja ka tulevikus valmis kasutama struktuurfondidest tulenevat raha teaduse ja innovatsiooni edendamisel.”

Töögrupi koosoleku käigus jõuti ühisele arusaamisele, et põllumeeste haridus ja teadus peavad käima käsikäes. “Need põllumehed, kes teevad oma tulevikuplaane teadusele toetudes, peavad ka paremini vastu globaliseeruva maailma majandustingimustes – selline oli ministrite ühine oluline sõnum,” rõhutas Ester Tuiksoo.

“Informatsioon peab kiiresti ja efektiivselt liikuma erinevate liikmesriikide vahel ning kogu teadus ja innovatsioon ei saa koonduda ainult ühe liikmesriigi piiridesse, vaid seda tuleb jagada ka teiste liikmesriikidega. Kõik liikmesriigid peavad olema kaasatud koostöövõrgustikku,” selgitas Tuiksoo töögrupi seisukohti.

Maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai ja erinõunik-üksuse juht põllumajandusküsimustes Eesti esinduses EL juures Peeter Seestrand kuulusid SCA delegatsiooni ning osalesid põllumajanduse erikomitee istungil, mis toimus paralleelselt mitteametliku nõukoguga.

Põllumajanduse SCA erikomitee istungi käigus otsustati pikendada lina ja kanepi turukorralduspoliitikat senisena veel kaheks aastaks. Põhjalikumad läbirääkimised reformide osas algavad 2008. aasta alguses.

28. maist kuni 30. maini osales põllumajandusminister Ester Tuiksoo EL eesistujamaa Austria korraldataval mitteametlikul põllumajanduse ja kalanduse nõukogu istungil Austria väikelinnas Kremsis. Eesistuja sooviks on mitteametliku kohtumise raames kutsuda liikmesriikide esindajaid üles arutama inimressursside olulisust ning nende olukorra edendamist maapiirkondade arenguks. Mitteametliku nõukogu delegatsiooni kuulusid lisaks minister Ester Tuiksoole veel, kantsler Ants Noot ning eurokoordinatsiooni büroo juhataja kt Kristina Uibopuu.

 

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 31.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.