Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli õppurid nõustavad vastseid tudengeid (2006-05-31 14:00:59)

Maaülikool viib läbi tuutorluse pilootprojekti, koolitamaks üliõpilasi, kes on huvitatud esmakursuslaste nõustamisest. Tuutor on vanema kursuse üliõpilane, kes võtab vastse tudengi oma hoole alla ja annab talle asjalikku nõu.

 

Lisaks tudengielu päikselisele poolele on esmakursuslastel ka muresid, nii mõnelgi noorel on raske kohaneda ja ta tunneb hirmu tuleviku ees, teab maaülikooli psühholoog Marju Koor. Palju stressi tekitab seegi, kui tööd-tegemised kuhjuvad, sest vastne tudeng ei oska planeerida oma aega. Kui noor õppur tunneb ennast üksi ja tõrjutuna, võivad teda hakata kimbutama depressioon ja mõnel raskemal juhul isegi enesetapumõtted.

Tuutoriks ei saa igaüks, vaid selleks tuleb läbida vastav koolitus, kus vabatahtlik saab infot õppetöö korralduse ning tervishoiu- ja olmeküsimuste kohta, samuti välismaal õppimise võimaluste küsimuses. Läbida tuleb ka suhtlemiskoolitus.

Esimesed õppused on juba läbi, huvilisi oli üle kahekümne, kinnitab maaülikooli karjääriteenistuse peaspetsialist Tiina Seliste. Tema hinnangul on tuutorlus väga vajalik, sest eakaaslase käest on alati lihtsam nõu küsida kui kelleltki teiselt.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 31.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.