Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis on oluliselt vähenenud ebaseaduslik metsandus (2006-05-30 12:22:42)

Maailma juhtiva keskkonnaorganisatsiooni WWF (World Wildlife Fund) hinnangul on Eestis ebaseadusliku metsanduse vastu võitlemise riiklik poliitika ja meetmed viimastel aastatel sedavõrd paranenud, et see on võrreldav juhtivate metsandusriikide tasemega.

WWF on 2004. aastast alates võrrelnud illegaalse metsanduse olukorda Euroopa riikides. Selle aasta andmete põhjal "jagab" Eesti 23 riigi hulgas Prantsusmaaga 7.-8. kohta. Kõige vähem on illegaalse metsandusega probleeme Inglismaal. Eestist parem on olukord ka Hollandis, Taanis, Belgias, Saksamaal ja naaberriigis Lätis.
Enim on WWF hinnangul illegaalse metsandusega hädas Poola ja Iirimaa.

"Võrreldes 2-3 aasta taguse ajaga on Eestis ebaseaduslike raiete osa tõesti märkimisväärselt vähenenud," ütles Keskkonnaministeeriumi metsanduse osakonna juhataja Erik Kosenkranius. "Tulemusi on andnud see, et Keskkonnaministeerium on täiustanud vastavat seadusandlust ja Keskkonnainspektsioon teeb tõhusat järelevalvet. Oma osa on kindlasti ka metsaomanike teadlikkuse kasvul, millele aitavad kaasa metsakonsulendid ja metsaomanike organisatsioonid."

Kosenkraniuse andmetel jääb aastane ebaseadusliku raie maht Eestis alla 30 000 tihumeetri, samas on viimasel viiel aastal keskmine raiemaht olnud ca 10 miljonit tihumeetrit aastas.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.