Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool ja põllumajandusministeerium lepivad kokku ühistes kavatsustes (2006-05-26 11:56:10)


Eesti Maaülikooli rektor Alar Karis ja põllumajandusminister Ester Tuiksoo kirjutavad täna kell 12 maaülikooli peahoones (Tartu, Kreutzwaldi 64) alla ühiste kavatsuste protokollile aastateks 2006-2010 – edendamaks põllumajanduslikku kõrgharidust ja põllumajanduslikke rakendusuuringuid.

Põllumajanduslike rakendusuuringute puhul on tähtis spetsialiseerumine.
Maaülikooli teadlaste tähelepanu keskmes on aianduslike ja uute
mittetoiduliste, eeskätt energeetiliste kultuuride kasvatamine ja nende kasutamisega seonduvad rakendusuuringud. Põllumajandusministeeriumi uurimisasutused pühenduvad enam põllukultuuride sordiaretusele ja vastavatele rakendusuuringutele.

Taimekasvatusliku katsetegevuse korraldamiseks on kavas luua maaülikooli katsekeskus. Rõhul ja mittetoiduliste põllukultuuride geneetilise ressursi pank.

Kodumaise puuvilja- ja marjakasvatuse edendamiseks arendatakse maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse baasil välja säilitusuuringute keskus.

Taimebiotehnoloogia uurimiskeskuses EVIKA tehtavad rakendusuuringud viiakse üle põllumajandusministeeriumi allasutusse. Maaülikool jätkab aiandusliku ja mittetoidulise toorme tootmisega seonduvate taimebiotehnoloogia alaste uuringute edendamist.

Loomakasvatuslikke rakendusuuringuid teevad edaspidigi peamiselt maaülikooli struktuuriüksused. Ministeerium ja ülikool peavad vajalikuks välja arendada kõige tänapäevasema infrastruktuuriga katselaut Märjal.

Põllumajandusliku kõrghariduse edendamiseks jätkatakse koostööd praeguste õppekavade täiustamiseks ja uute koostamiseks. Kavas on arendada välja õppepraktika korraldamise süsteem ja luua praktikabaaside ja praktika juhendajate hindamiskriteeriumid. Samuti püütakse põllumajanduslikku kõrgharidust noorte hulgas populariseerida ja töötada välja põllumajandustudengite motiveerimise süsteem.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 26.05.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.