Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laiendati kaitsealade pindala (2006-05-25 18:33:11)


Neljapäeval, 25. mail võttis valitsus vastu kahe looduskaitseala ja viie maastikukaitseala kaitse-eeskirjad, mille kohaselt laiendati kaitstavate loodusobjektide pindala ning kinnitati kaitse-eeskirjad.

Järvamaal asuva Prandi looduskaitseala pindala on 871,4 ha. Looduskaitseala eesmärgiks on Prandi allikajärve ja Prandi jõe, lamminiitude, aas-rebasesaba ja ürt-punanupuga niitude, siirde- ja õõtsiksoode, liigirikaste madalsoode, vanade loodusmetsade, rohunditerikaste kuusikute, soostuvate ja soo-lehtmetsade ning kaitsealuste taime- ja linnuliikide kaitse.

Tartumaal asuva 758 ha suuruse Välgi looduskaitseala eesmärgiks on vanade loodusmetsade, siirdesoo- ja rabametsade, soostuvate ja soo-lehtmetsade, rohunditerikaste kuusikute ning kaitsealuste linnuliikide kaitse.

Viljandimaal asuva Õisu maastikukaitseala pindala laiendati 110 ha võrra ja nüüd on selle suurus 592 ha. Maastikukaitseala eesmärgiks on Õisu järve ja seda ümbritseva metsa, Õisu pargi, jõeoru, liivakivipaljandite, Vidva oja, Ariva vanametsa, looduslike elupaikade ning I ja II kategooria kaitsealuste taime- ja loomaliikide kaitse. Õisu maastikukaitsealal asuvad ajaloolis-kultuurilise tähtsusega Õisu mõis ja park.

Pärnumaal asuva Manija maastikukaitseala (pindalaga 202 ha) eesmärgiks on kaitsta väikesaare ja laiu maastikuilmet, pärandkultuurmaastikke, kaitsealuse looduse üksikobjekti Kokakivi, looduslikke elupaiku ning kaitsealuseid taime-, looma- ja linnuliike.

Raplamaal asuva Raikküla-Pakamäe maastikukaitseala pindala on 20,4 ha ning see kuulub riigi omandisse. Kaitseala eesmärgiks on Raikküla-Pakamäel asuva Siluri lademe - Raikküla ladestu paljandi, samuti rohunditerikaste kuusikute kaitse.

Raplamaal asuva Iganõmme maastikukaitseala pindala on 5 ha. Kaitseala eesmärgiks on Läänemere Joldia staadiumi aluspõhjalise rannaastangu ja seda ümbritseva metsa kaitse ning looduslike elupaikade kaitse.

Raplamaal asuva Pajaka maastikukaitseala pindala on 200,7 ha, selle eesmärgiks on vanade loodusmetsade, vanade laialehiste metsade, siirdesoo- ja rabametsade, lamminiitude ning kaitsealuste loomaliikide kaitse.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.05.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.