Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähiajal püsib jahe ja vihmane ilm (2006-05-25 15:06:24)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 24. mail koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Jahedavõitu ja küllaltki sajused ilmad jätkuvad ka lähipäevil. Põhja-Euroopas on peamisteks ilmakujundajateks madalrõhkkonnad. Antitsüklonid koos soojema ja kuivema ilmaga jäävad märgatavalt lõunapoole. Neljapäeval on taevas muutlikult pilves, mitmel pool sajab hoovihma. Edelatuule kiirus ulatub iiliti kuni 12 m/s, sooja tuleb 11-17 kraadi. Ka reedel sajab mitmel pool hoovihma, puhub lõuna- ja edelatuul 2...8 m/s, öösel tuleb 2-7, päeval 9-14 soojakraadi. Laupäeval on taevas pilves selgimistega, mitmel pool sajab vihma. Tuul puhub öösel läänest 2...6 m/s, pöördudes päeval loodesse ja tugevnedes 5...9, rannikul kuni 13 m/s. Öösel tuleb sooja 3-8, päeval vaid 8-12 kraadi. Pühapäeval püsivad temperatuurid sama madalal, taevas on muutlikult pilves ja mitmel pool esineb vihmahooge. Puhub edelatuul 3...7 m/s. Vihmahooge jagub veel vähemalt esmaspäevaks ja ka ööks vastu teisipäeva. Teisipäeva päeval ja kolmapäeval on ilm vahelduvalt pilves ja sajuvõimalus väheneb. Esmaspäeval ja teisipäeval valitsevad mõõdukad läänekaarte tuuled 2...8 m/s, kolmapäeval aga lõuna- ja edelatuul 2...7 m/s. Öösiti on sooja 2-8, päeval 10-16, kolmapäeval kuni 18 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +9 kraadist saartel kuni +11 kraadini Ida-Eestis, mis on umbes 2 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 10 mm saartel 20 mm-ni Ida-Eestis, see vastab kahekordsele normile.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.