Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodus- ja keskkonnahariduse kontseptsioon rõhutab õuesõpet (2006-05-22 23:05:58)

 

Keskkonnaministeeriumi ning Haridus- ja Teadusministeeriumi koostöös on valminud loodus- ja keskkonnahariduse kontseptsioon, mis peaks oluliselt kaasa aitama keskkonnahariduse tähtsustamisele ja laiendama õuesõppe võimalusi.

Kontseptsiooni üheks eesmärgiks on lasteaedade, üldhariduskoolide, kutse- ja kõrgkoolide praktilisele loodus- ja keskkonnaõppe läbiviimiseks vastava tugisüsteemi loomine. Kontseptsioon pakub praktilise loodus- ja keskkonnaõppe korraldamiseks mitmeid alternatiivseid lahendusi. Üheks võimaluseks on riikliku programmi algatamine, mille käigus toetatakse keskkonnahariduse tugikeskuste (loodusmajad, looduskoolid) tegevust temaatiliste programmide läbiviimisel, samuti toetatakse tugikeskuste töötajate ja õpetajate täiendkoolitust ning õppematerjalide väljatöötamist. "Loodus- ja keskkonnahariduse kontseptsioon on kasulik meile kõigile: keskkonna- ja haridusametnikele, õpilastele, koolijuhtidele, valitsusvälistele organisatsioonidele jne, sest selle rakendumine loob eeldused keskkonnahariduse ja õuesõppe võimaluste laiendamiseks," lausus keskkonnahariduse büroo juhataja kt Anari Lilleoja.

 

Kontseptsiooni koostamine algatati tänavu 10. märtsil keskkonnaministri ning haridus- ja teadusministri ühise tegevuse kava allkirjastamisega. Kontseptsiooni koostamiseks moodustati keskkonnahariduse edendamise töörühm. Loodus- ja keskkonnahariduse kontseptsioon antakse neljapäeval, 25. mail kell 14 Keskkonnaministeeriumis üle keskkonnaministrile ning haridus- ja teadusministrile. Eeldatavasti jõuab kontseptsioon juuni keskel Vabariigi Valitsusse kinnitamisele.

 

Lisainfo: Anari Lilleoja, Keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse büroo juhataja kt, tel 626 2834, e-post anari.lilleoja@envir.ee

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.05.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.