Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täpsustati maaparanduse investeeringutoetuse saamise tingimusi (2006-05-22 21:44:58)


Reedel, 19. mail, allkirjastas põllumajandusminister Ester Tuiksoo Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.4 “Integreeritud maaparanduse” määruse muutmise. Määruse muutmise eesmärgiks on kõrvaldada eelmisel aastal toetuse rakendamise käigus ilmnenud kitsaskohad ja viia määrus kooskõlla muudetud Struktuuritoetuse seadusega.

Muudatuse kohaselt peab maaparandusühistu, kes taotleb toetust ka maaparandussüsteemi uuendamiseks, tegutsema kinnisasja omaniku antud õiguse alusel. Kuna tegemist on pikaajalise investeeringuga maasse, on vajalik, et kinnisasja omanik (või tema kirjalikul nõusolekul kinnisasja valdaja), kelle maal investeeringuobjekt asub ja mittetulundusühing sõlmiksid lepingu, milles sätestatakse toetuse võtmisega kaasnevad poolte õigused ja kohustused.

Muudatusega tagatakse, et toetusega hüvitatakse vaid vajalikke ja majanduslikult põhjendatud kulutusi ja saavutatakse rahaliste vahendite kõige ratsionaalsem ja säästlikum kasutamine.

Täpsustatud hindamiskriteeriumid tagavad meetme eesmärkide parema saavutamise ja on üheselt mõistetavad. Muudatuse kohaselt valitakse igast punktist üks kriteerium ja seega on taotlejal võimalik maksimaalselt saada 10 hindepunkti.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) antakse antud muudetusega võimalus vajadusel eksperte kaasata. Vajadus eksperthinnangutele võib tekkida investeeringu maksumuse, otstarbekuse ning majandusliku mõjususe arvestamisel.

Muudatusega antakse maaparandusbüroole õigus kooskõlastada ülevaatusleht ja maaparandussüsteemi uuendustööde kava kümne tööpäeva jooksul, mis on vajalik maaparandusbüroo töö paremaks korraldamiseks.

Euroopa Liidu struktuurifondide raames on käesoleval aastal võimalik maaparandusinvesteeringu toetustena välja jagada ligi 73 miljonit krooni.
Meedet finantseeritakse Euroopa Põllumajanduse Arendus ja Tagatisfondist (EAGGF).

Toetuse taotlusi plaanib PRIA vastu võtta 3.-20. juulini. Taotluste vastuvõtu täpse kuupäeva annab PRIA teada lähiajal.

Määruse muudatusega on võimalik tutvuda internetiaadressil
http://www.agri.ee/RAK-meede34.

Lisainfo: Reena Osolin, Põllumajandusministeeriumi maaparanduse ja maakasutuse büroo, tel 625 6287; e-post: reena.osolin@agri.ee
.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.05.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.