Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool ja Eesti Energia sõlmivad koostööleppe (2006-05-22 10:54:21)

 

Täna, 22. mail kell 14 kirjutavad Eesti Maaülikooli rektor Alar Karis ja AS Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive Maaülikooli peahoones (Tartu, Kreutzwaldi 64) alla taastuvenergia-alasele ühiste kavatsuste leppele.

Lepe väljendab Eesti Energia huvi uurida taastuvenergia valdkonda ja Eesti Maaülikooli valmisolekut osaleda sellelaadsetes uuringutes.

Tegemist on raamlepinguga, millega sätestatakse üldine koostöösuund ja kontaktisikud. Leppe sõlmimine avab tee sisuliseks pikaajaliseks koostööks Eesti Maaülikooli ja Eesti Energia vahel.

Elektritootmise mitmekesistamine on teema, millega Eesti Energia tänasel päeval järjest enam tegeleb, rääkis Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Koostöö Eesti Maaülikooliga avardab kindlasti meie teadmisi uutest võimalustest ja aitab leida ja kasutada uusi energiatootmisvõimalusi, nentis Liive. Ta lisas, et täna toodetakse pea kogu Eestis tarbitav elekter põlevkivist, Eesti Energia tõsine huvi aga on tulevikus enam panustada ka teistele energiaallikatele.

Eesti Maaülikool asutas tänavu märtsis taastuvenergia alaste uuringute tõhustamiseks taastuvenergia keskuse, mille peamiseks töösuunaks on biomassi kui energeetilise ressursi, selle potentsiaali, tehnoloogiate ja majanduslike tasuvusuuringute tegemine. Taastuvenergia keskus ühendab kõigi Eesti Maaülikooli struktuuriüksuste taastuvenergia alast tööd.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 22.05.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.