Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealuste metsloomade tekitatud kahju eest makstakse rohkem hüvitisi (2006-05-21 23:58:01)

Valitsuses heaks kiidetud muudatused Looduskaitseseaduses muutmise ning keskkonnamõju hindamise ja keskkonna-juhtimissüsteemi seaduses laiendavad liikide nimistut, kelle tekitatud kahjud hüvitatakse maaomanikule.

”Praegu kehtiva seaduse kohaselt hüvitatakse hallhüljeste, viigerhüljeste ning rändel olevate sookurgede, hanede ja laglede tekitatud kahju ja kahjustuste ennetamiseks rakendatud abinõudele tehtud kulutused osaliselt.
Seaduse muudatusega lisanduvad nimetatud liikidele pruunkaru, hunt, ilves, euroopa naarits, merikotkas ja kalakotkas,” ütles keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna juhataja Ülle Harak.

Seaduse muudatuse kohaselt hüvitatakse hundi, ilvese ja pruunkaru tekitatud kahju 100% ulatuses, omaniku omavastutuseks jääb 1000-2000 krooni. Meri- või kalakotka tekitatud kahju hüvitatakse kalakasvatusele seal toituvate kotkaste pesitsusedukuse eksperdihinnangu alusel.

Seadusemuudatus loob uue mõiste: kaitse korraldaja, kelleks on keskkonnaministeeriumi hallatav Riiklik Looduskaitsekeskus. Samuti sätestatakse seadusega keskuse funktsioonid ja kaitse korraldamisega seotud õiguslik regulatsioon. Näiteks hakkab Riiklik Looduskaitsekeskus edaspidi kaitstavaid objekte tähistama ja kaitsekohustuse teatisi väljastama.

Ühtlasi muudeti keskkonnamõju hindamise ja keskkonnajuhtimissüsteemi seadust. ”Selle eesmärk on täpsustada kavandatava tegevuse või strateegilise dokumendi mõju hindamisele esitatavaid nõudeid juhul, kui see tegevus võib mõjutada Natura 2000 ala,” lisas Ülle Harak.

Lisainfo: Ülle Harak, looduskaitse osakonna juhataja, tel 626 2871, e-post
ulle.harak@envir.ee.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.05.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.