Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaapanis õpiti kuulama lillemuusikat (2004-07-31 00:56:14)
Selgub, et lilled on võimelised taasesitama heli sama hästi kui tavalised audiokõlarid.
Seda on võimalik saavutada peagi müügile jõudva spetsiaalse seadme abil. Tõusva Päikese Maa leiutajad tulid mõttele kasutada nartsisse ja tulpe...kõlaritena. Spetsiaalne vaasi paigaldatav seade annab vartele ja õielehtedele silmaga vaevumärgatava vibratsiooni. Seejärel lisatakse taasesitaja – ja kõlab muusika.
Leiutaja Keidži Koga sõnul on täiesti seaduspärane, et me võime lõpuks, 21. sajandil, mitte ainult nautida lillede välimust ja nuusutada nende lõhna, vaid ka kuulata nende laulmist.
Nagu arvab elektrotehnikafirma mänedžer Hirošiko Okugava, sulanduvad sellised ebatavalised kõlarid igasuguse ruumi interjööri. Nad kaunistavad külalistetuba ja saali, rõõmustavad ühiskondliku asutuse külastajaid. Lilledest lähtuvat muusikat võetakse vastu väga loomulikult, nagu oja vulinat.
Jaapani inseneride arvates ei jää õigesti valitud lillede kompsitsioon, mis koosneb laiade ja jäikade lehtedega taimedest, alla headele kõlaritele. Tähtsad on ka kimbu mõõtmed: mida rohkem on varsi, seda täidlasem ja mahlasem on heli. Uudiskaup jõuab müügile juba augustis ligikaudse hinnaga 500 dollarit.
Ebatavaliste kõlarite väljatöötajad loodavad suurt nõudlust, sest muusika taktis värisevad õielehed loovad erilise romantilise õhkkonna.
Allikas: http://rus.greengate.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.