Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab Türi lillelaat (2006-05-19 11:04:36)


Reedel, 19. mail avas põllumajandusminister Ester Tuiksoo 29. Türi lillelaada, millega koos toimub kevadpealinnas ka 14. tehnika- ja ehitusnäitus.

Ester Tuiksoo sõnul on Türi lillelaat üks Eesti kevadistest tippüritustest, mille teevad mainekaks pikaajalised traditsioonid, sisukas väljapanek ja hea korraldus. “Tundub, et kõik teed viivad kevaditi Türile, niivõrd populaarne on lillelaat eestlaste seas,” ütleb Tuiksoo.

Põllumajandusminister on ühtlasi kindel, et seoses huvi kasvuga aianduse vastu, on Türi lillelaadal oma kindel koht teiste Eestimaal toimuvate kevadiste laatade seas. “Türi lillelaat on enam kui vaid istikute ostmise koht, siit saab ka hüva nõu ja lihtsalt meeleolukalt aega veeta,” põhjendab Tuiksoo.

Juba aastakümneid astub kevadine aiatööde tippaeg Eestimaa aedadesse koos Türi lillelaadaga – niisugune on ürituse juhtmõte. Laadal on esindatud aiandusfirmad, puukoolid ja eraaedade rikkalikud pakkumised, mille seast leiab nõudlikumgi aiahuviline täiendust oma koduaiale. Samuti on saadaval laias valikus istikuid ja taimi nii tarbe- kui iluaeda, aiatarbeid, töövahendeid ja majapidamiskaupu. Laadal on esindatud ka käsitöösektor, kus üle Eesti kogunenud käsitöömeistrid oma tooteid pakuvad.

Esimene Türi lillelaat peeti 1978. aasta augustis, järgmisest aastast kevadeti. Möödunud aastal müüsid korraldajad kolme päeva jooksul ligi 25 000 piletit ja väljas oli u 600 kaubapakkujat, kusjuures kohal olid ka kõik Eesti tuntumad aiandid ja puukoolid. Tehnika- ja ehitusnäitusel esines mullu oma toodanguga 52 firmat.

Türist saab igal aastal Eestimaa kevadpealinn koos kuulsa lillelaadaga, kuhu tuleb kokku kümneid tuhandeid aiandushuvilisi üle Eesti.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 19.05.06 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.