Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI tähistab oma sünnipäeva uues asukohas (2006-05-18 14:36:35)

 

18. mail saab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) 87-aastaseks. Sünnipäeva tähistav Eesti riiklik ilmateenistus asub nüüd aadressil Toompuiestee 24.

EMHI tegutseb alates 10. maist keskkonnaministeeriumi endises hoones, kus on rohkem ruumi ja senisest paremad töötingimused.

Tööaastat kokku võttes pidas EMHI peadirektor Jaan Saar aasta suurimaks kordaminekuks senisest täpsemaid mitme päeva ilmaprognoose. „Oleme jõudnud tasemele, kus igal kodanikul on internetist võimalik vaadata, milline on ilm tema koduõuel järgneva kolme päeva jooksul,“ ütles Saar.

Riiklikku ilmavaatlust on Eestis teostatud juba aastast 1919, mil lähtuvalt sõjavägede ülemjuhataja kindral-major Laidoneri käsust loodi 18. mail Mereobservatoorium. Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut on Mereobservatooriumi sisuliseks järeltulijaks. Aastate jooksul on EMHI-st saanud kaasaegne ilmavaatlust teostav organisatsioon, kus praegu töötab 248 inimest.

EMHI peamisteks ülesanneteks on meteoroloogiliste ja hüdroloogiliste vaatluste teostamine Eesti territooriumil, vaatlusvõrgu juhtimine ja infovahetus rahvusvahelise andmeside võrgu kaudu. Kõige vastutusrikkam ülesanne on prognooside koostamine ja elanikkonna õigeaegne hoiatamine võimalike ohtude eest.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 18.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.