Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konkursi Parim toiduaine 2006 tulemused (2006-05-17 21:37:42)

 

Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Tallinna Tehnikaüli­kooli toiduainete instituudi koostöös läbiviidud konkursil Parim toiduaine 2006 võitis auhindu kaks Jõgevamaa ettevõtetes valmistatud toodet. Nii tunnistati parimaks puu- ja köögiviljatoode AS Põltsamaa Felix kerge borð ning parimaks kastmeks AS Werol Tehased maitseõlide tooteseeria.

Kokku osales tänavusel parima toiduaine valimise konkursil 137 uut toodet 34 ettevõttelt, kellest kaheksa osales esimest korda. Eelmisel aastal osales konkursil 89 toodet 30 tootjalt.

Konkursil osalesid toidu­ained, mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaa­nuar 2005 kuni 1. märts 2006. Esimeses voorus selgitati välja parimad tootekategooriates, mille võitjate vahel selgitati teises voorus parimad.

Tootekategooriate võitjaid on üheksa. Aasta parim piimatoode on Bono Luxus vahvli ja kirsitükkidega glasuurkohuke ning parim pagaritoode on AS Leiburi Tallinna Teraleib. Pa­rim toit tervisele 2006 on Aura õuna-astelpajunektar.

2006. aasta parimaks kondiitritooteks tunnistati AS Kalevi valge ðokolaad õhitud riisi ja mustikatükkidega, parimaks lihatooteks Rakvere Lihakombinaadi keefirimarinaadis ðaðlõkk. AS Spratfil külmsuitsu lõheportsjon vaakumpakendis pälvis parima kalatoote nimetuse.

Parim alkohoolne jook on erinevatest toiduekspertidest koosneva þürii hinnangul õlu Saku Kuld ja parim mittealkohoolne jook Aura Active õuna-kirsi-aroonia mahlajook.

Eesti parima toiduaine konkursi raames selgus ka parim Tallinnas toodetud toiduaine, selle tiitli võitis AS Balbiino rukkileivajogurtijäätis tootes tänapäevaste lahenduste ja vanade rahvusli­ke traditsioonide ühendamise eest.

 

Allikas: Põllu- ja maamajandusportaali PIKK 17.05.2006 teade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.