Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi koostöös läbiviidud konkursil Parim toiduaine 2006 võitis auhindu kaks Jõgevamaa ettevõtetes valmistatud toodet. Nii tunnistati parimaks puu- ja köögiviljatoode AS Põltsamaa Felix kerge borð ning parimaks kastmeks AS Werol Tehased maitseõlide tooteseeria.
Kokku osales tänavusel parima toiduaine valimise konkursil 137 uut toodet 34 ettevõttelt, kellest kaheksa osales esimest korda. Eelmisel aastal osales konkursil 89 toodet 30 tootjalt.
Konkursil osalesid toiduained, mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaanuar 2005 kuni 1. märts 2006. Esimeses voorus selgitati välja parimad tootekategooriates, mille võitjate vahel selgitati teises voorus parimad.
Tootekategooriate võitjaid on üheksa. Aasta parim piimatoode on Bono Luxus vahvli ja kirsitükkidega glasuurkohuke ning parim pagaritoode on AS Leiburi Tallinna Teraleib. Parim toit tervisele 2006 on Aura õuna-astelpajunektar.
2006. aasta parimaks kondiitritooteks tunnistati AS Kalevi valge ðokolaad õhitud riisi ja mustikatükkidega, parimaks lihatooteks Rakvere Lihakombinaadi keefirimarinaadis ðaðlõkk. AS Spratfil külmsuitsu lõheportsjon vaakumpakendis pälvis parima kalatoote nimetuse.
Parim alkohoolne jook on erinevatest toiduekspertidest koosneva þürii hinnangul õlu Saku Kuld ja parim mittealkohoolne jook Aura Active õuna-kirsi-aroonia mahlajook.
Eesti parima toiduaine konkursi raames selgus ka parim Tallinnas toodetud toiduaine, selle tiitli võitis AS Balbiino rukkileivajogurtijäätis tootes tänapäevaste lahenduste ja vanade rahvuslike traditsioonide ühendamise eest.
Allikas: Põllu- ja maamajandusportaali PIKK 17.05.2006 teade.