Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmalootus suureneb (2006-05-17 21:15:17)

 

Pärast pikka aega kestnud põuda on lähematel päevadel lõpuks ometi oodata vihmasemat perioodi...

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 17. mail koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Ligi kuu aega kestnud kuivusele peaks viimaks ometi tulema lõpp. Birti saarte kohal jõudu koguv ja nädalavahetusel mööda Norra rannikut põhja liikuv hiigelmadalrõhkkond toob oma kaguservas ka meile korralikud vihmasajud. Esimene madalrõhulohk pakub neljapäeva päeval vihmahooge vaid Loode-Eestis. Ööl vastu reedet ja reede hommikul sajab aga üle maa. Kagutuul puhub iiliti 12 m/s, sooja tuleb 3...8 kraadi. Reede päeval pilvisus hõreneb, hoovihma sajab vaid kohati. Puhub lõunatuul 3-7 m/s, sooja tuleb 12...17 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval vahelduvad sajused ja kuivemad hetked, sajuhulgad peaks olema korralikud. Tuul puhub lõunakaartest 4-8, ööl vastu pühapäeva rannikul kuni 11 m/s. Öösiti on sooja 3...10, päeval 12 kraadist saartel ja rannikul kuni 17...18 kraadini Kagu-Eestis. Esmaspäeva öösel on oodata suuremat sadu, päeval pilvisus hõreneb ja sajud lakkavad. Tuul puhub edelast 2-7 m/s, öösel on 6...11 ja päeval 11...17 kraadi sooja. Teisipäeval-kolmapäeval võtab uus suur madalrõhkkond suuna Briti saartelt Läänemere lõunaosa kohale. Selle idaservas liikuv soe ja niiske õhumass peaks mõõdukates ida- ja kagutuultes jõudma vähemalt Ida-Eestini. Teisipäeval on taevas vahelduvalt pilves, öö on sajuta, pärastlõunal on peamiselt läänepoolsetes maakondades hoovihma ja äikese võimalus. Sooja tuleb 8...13 kraadi öösel ja 18...24 kraadi päeval. Kolmapäeval püsib vahelduv pilvisus, öösel sajab kohati hoovihma, päeval mitmel pool äikesevihma. Õhutemperatuur jääb öösel 12...16 ja päeval 18...25 soojakraadi vahele.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +12 kraadist saartel kuni +15 kraadini Ida-Eestis, mis on kuni 2 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 15 mm saartel 25 mm-ni Ida-Eestis, see vastab kahekordsele normile.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.