Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Puhtu linnuvaatlustorn läheb remonti (2006-05-17 12:38:18)


Mulluses jaanuaritormis räsida saanud ajalooline linnuvaatlustorn Puhtul saab peagi korda. Maaülikool sõlmis lepingu keskkonnainvesteeringute keskusega (KIK), kes toetab linnuvaatlustorni restaureerimist 40 000 krooniga.

Puhtu poolsaar, rahvapäraselt Puhtulaid, kerkib Virtsu lähedal merest ja on suure maaga ühendatud üksnes kitsa maakaela kaudu. 1953. aastal alustas Puhtulaiul Eerik Kumari eestvõttel tegevust ornitoloogiajaam, 1960. aastal püstitati (pool)saare edelatippu eriline linnuvaatlustorn. 1969. aastal valmis Puhtus lindude ökofüsioloogia labor.

Selle paigaga on seotud palju üle-euroopalisi uurimusi ja lindude rände vaatlusi. Teadustöö õitses siin peamiselt 1960. – 1980. aastatel, selgitab maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur Leho Luigujõe.

Arktiliste lindude kevadränne on üks neist nähtustest, mis teeb Puhtulaiu ainulaadseks kogu maailmas. Ühe päeva nelja tunni on jooksul on siin loendatud üle miljoni linnu!

Puhtu kui maaülikooli välibaas on üliõpilaste hulgas hinnatud praktikakoht, tõdeb maaülikooli välibaasi komandant Krista Kampus. Tema sõnul käib siin päris palju külalisi, professionaalseid ja harrastusornitolooge Eestist, Soomest, Rootsist ja Taanist.

Allikas: Eesti Maaülikooli 17.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.