Konverentsiga tähistatakse ühtlasi mahepõllumajanduse 25. aastapäeva Eestis.
Oodatud on mahetootjad, -töötlejad, nõustajad, teadlased ja teised mahetoiduhuvilised.
PROGRAMM
20. november 2014
Eesti Maaülikooli peamaja, Kreutzwaldi 1a, Tartu
9.30 - 10.00 Kogunemine
10.00 - 12.00 Avamine ja ettekanded
- Avatervitus – Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen
- Mahepõllumajanduse arengutrendid maailmas – Dr Urs Niggli, Mahepõllumajanduse uurimisinstituut (FIBL, Šveits)
- Mahepõllumajanduse arenguperspektiivid Eestis – asekantsler Toomas Kevvai, Põllumajandusministeerium
- Vahekultuurid parandavad mulda ja kultuuride saagikust – Liina Talgre jt,
Eesti Maaülikool
- Maheviljelusse sobivad põllukultuuride sordid – Ilmar Tamm jt, Eesti Taimekasvatuse Instituut
Moderaator prof Anne Luik, Eesti Maaülikool
12.00 - 13.00 Lõuna ja stendi ettekannetega tutvumine
13.00 - 14.30 Ettekanded
- Agrotehnoloogilisi soovitusi köögiviljakultuuride kasvatamisel – Ingrid Bender jt,
Eesti Taimekasvatuse Instituut, Eesti Maaülikool
- Soovitusi taimetervise hoidmiseks – Marika Mänd jt, Eesti Maaülikool
- Lüpsilehmade ja lammaste söötmise optimeerimine – Ragnar Leming jt, Eesti Maaülikool
- Mahepõllumajandus elurikkuse soodustajana – Eneli Viik, Põllumajandusuuringute Keskus
Moderaator Airi Vetemaa, Eesti Mahepõllumajanduse SA
14.30 - 14.50 Energiapaus
14.50 - 16.30 Ettekanded
- Mahetoidu turustamine Eestis – Merit Mikk, Eesti Mahepõllumajanduse SA
- 2014. aasta parima mahetootja edulugu – Martin Repinski, Konju Mõisa Talu
- Mahejäätise töötlemise edulugu – Rasmus Rask, LaMuu
- Mahetootjate koostöö – Mai Tooming, TÜ Wiru Vili
Moderaator Elen Peetsmann, Eesti Maaülikooli Mahekeskus
16.30-17.30 Arutelu ja konverentsi pidulik lõpetamine
Konverents on tasuta. Palume registreeruda hiljemalt 17. novembriks interneti registreerimisvormil või telefonil 742 5010.
Konverents läheb arvesse mahepõllumajandusliku tootmise toetuse kohustusliku koolitusena.
Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool MAK meetme 1.1 raames. Toetab Euroopa Liit.
Allikas: EMU.ee