Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA pindalapõhiste toetuste taotlejaid on vähe (2006-05-12 00:47:24)


18. nädala alguses algas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) büroodes pindalapõhiste toetuste taotluste vastuvõtt.
Pool taotluste vastuvõtuajast on läbi, kuid praeguseks on esitatud ainult viiendik oodatavatest taotlustest.

Mullu esitati üle 19 000 pindalatoetuse taotluse ja PRIA ootab ka tänavu sama palju taotlusi. Neljapäeva hommikuks oli PRIA büroodesse esitatud vaid 3600 taotlust. Möödunud aastal maksti taotlejatele pindalatoetustena välja kokku 1,067 miljardit krooni.

PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal tuletab inimestele meelde, et taotluste esitamist ei tasu jätta viimastele päevadele, sest büroodes võivad tekkida järjekorrad. Taotluste vastuvõtt lõpeb 22. mail.

“Taotlused tuleks igal juhul võimalikult kiiresti ära esitada, seejärel on inimestel kuni 15. juunini võimalik esitatud taotlusi veel muuta ja täpsustada,” selgitas Hämmal ning lisas, et sellisel juhul inimesel toetust ei vähendata. Muuta saab taotluses näidatud kultuure, samuti lisada ja muuta põldusid.

Kui taotlust muudetakse 16. juunil, vähendatakse taotlejale määratavat toetust 1% muudetud põllu osas. Alates 16. juunist saab esitatud taotlusi ainult vähendada, loobuda mõne toetuse taotlemisest või teatada vääramatust jõust. Seda saab teha kuni kohapealsest kontrollist etteteatamiseni, PRIA poolt leitud vigadest teada andmiseni, ületaotlemiskirja saamiseni või toetuse määramise otsuse tegemiseni.

Kui inimene on taotluse õigeagselt esitanud, kuid soovib seda muuta, tuleb tal PRIA büroosse esitada taotluse muutmise avaldus, mille vorm on saadaval PRIA büroodes ja koduleheküljel www.pria.ee.

2.-22. maini ootavad PRIA piirkondlikud bürood maaharijaid taotlema ühtset pindalatoetust ja põllumajanduskultuuri kasvatamise täiendavat otsetoetust, põllumajanduslikku keskkonnatoetust, ebasoodsamate piirkondade toetust ja keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade ehk Natura toetust. Hilinenud taotlusi võetakse vastu 23. maist kuni 16. juunini, kuid siis vähendatakse toetust 1% iga hilinenud tööpäeva kohta.

Toetuste kohta saab täpsemat teavet PRIA büroodest ja veebilehelt www.pria.ee.

Allikas: PRIA 11.05.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.