Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihmalootus suureneb (2006-05-11 08:31:44)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 10. aprillil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Viimase aja ilmad on olnud väga kuivad, kohati pole viimase kolme nädala jooksul langenud tilkagi vihma. Loodetavasti toovad lähipäevad leevendust, sajuvõimalus suureneb alates pühapäevast. Kuni laupäevani püsib  ilm peaaegu muutumatuna. On vähene või vahelduv pilvisus, sademeteta. Tuul pöördub lõunasse ja edelasse, puhudes 1–6, laupäeva päeval 4–10 m/s. Öisel ajal jahtub õhk +1...+7 kraadini, maapinnal on kohati kuni –2 kraadi. Päevasooja tuleb 14...15 kraadist saartel 20...21 kraadini sisemaal. Mõni kraad jahedam võib olla vaid meretuulele avatud rannikul. Pühapäeval möödub Eestist madalrõhulohk, öösel pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma, sajuhooge on ka päeval. Samas paistab, et korralikku vihma võib jaguda vaid ida- ja lõunapoolsetesse maakondadesse, Loode-Eesti jääb ilmselt hoopis kuivaks. Tuul pöördub madalrõhulohu möödudes loodesse, puhudes 4–8 m/s. Öö on suurema pilvisuse tõttu soojem, +5...+10 kraadi, päevaks on kohal juba jahedam õhk ning temperatuurimaksimum jääb +9...+16 kraadi piiresse. Esmaspäeval ja ööl vastu teisipäeva on vähese või vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Esmaspäeval puhub loodetuul 4–9 m/s, teisipäeva öösel nõrk edelatuul 2–6 m/s. Ööl vastu esmaspäeva on 1...7 kraadi sooja, maapinnal kuni 2 kraadi öökülma. Esmaspäeva päeval tuleb vaid 8...13 soojakraadi. Tõsisemat öökülma on karta ööl vastu teisipäeva, õhk jahtub –2...+5 kraadini, maapinnal võib olla –4...-5 kraadi. Teisipäeva pärastlõunal pilvisus alates Lääne-Eestist tiheneb, lõunatuul tugevneb puhanguti 14 m/s ja õhtu eel algab tihe vihmasadu, mis ööl vastu kolmapäeva loodetavasti kogu maad korralikult kastab. Kolmapäeva päeval pilvisus hõreneb ja vihma sajab vaid hooti, tuul pöördub läände, püsides tugev, puhanguti kuni 14 – 15 m/s. Sooja tuleb kolmapäeva öösel 5...10 ja päeval 8...13 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +8 kraadist saartel kuni +11 kraadini Ida-Eestis, mis on normi piires. Sademeid on oodata 10 mm saartel 15 mm-ni Ida-Eestis, mis on veidi üle normi, kuid kulub pärast pikka kuivaperioodi kindlasti ära.” 

 

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.