Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas maastikuarhitekt peab olema praktik või teadlane? (2006-05-09 13:40:10)

 

Kas tänapäeva maastikuarhitekt peab olema eelkõige praktik või teadlane? Sel teemal arutleb Müncheni tehnikaülikooli professor Soeren Schoebel avalikus ettekandes.  

 

Reedel, 12. mail kell 16.15 Tartu ülikooli raamatukogus (seminariruum nr 202)  algav esinemine jätkab tasuta loengute sarja «Quo vadis, maastikuarhitektuur?»

Saksa professori esinemine pealkirjaga «Landscapes between Design and Planning» annab huvitava vastuse küsimusele, milline võiks maastikuarhitektuuris välja näha kujundus- ja teadustöö sümbioos. Schoebel esitab oma arvamuse selle kohta, mis suunas võiks maastikuarhitektuuri-teadus areneda.

Avaliku loengusarja eestvedaja on maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakond. Esinejad nii Eestist kui võõrsilt on arutlenud selle üle, kuidas rakendada maastikuarhitektide teadmisi ühiskonnale oluliste probleemide leevendamisel.

Ettekanded on suunatud üliõpilastele, õppejõududele, erialaspetsialistidele ja kõigile huvilistele, kellel on soovi kaasa mõelda ning osaleda arutlustes tänapäeva maastikuarhitektuuri suundumuste üle.

Sarjas on olnud põnevaid sõnavõtte, viimati analüüsis Oulu ülikooli ja Tartu ülikooli professor Jussi Sakari Jauhiainen maastikuarhitektuurilisest vaatevinklist kodulinna olemust, maaülikooli külalisprofessor Juhan Maiste arutles ikooniliste maastike olemuse üle.

Eesti- ja ingliskeelsed loengud toimuvad reedeti. Sarja kevadpoolaasta viimase loengu peab 26. mail Tartu ülikooli ja maaülikooli professor Kalevi Kull.

Täpsemat infot loengute kohta näeb maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna kodulehel http://pk.emu.ee/173557.

Loengut saab jälgida ka veebis TÜ raamatukogu meediaülekande veebilehe kaudu.

Lähem teave: Toomas Muru, EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituudi maastikuarhitektuuri osakonna juhataja, tel 731 3139, 506 7931, e-post toomas.muru@emu.ee.


Allikas: Eesti Maaülikooli 09.05.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.