Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA määras külade taastamise ja arendamise toetused (2006-05-09 13:20:48)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) määras 114-le külade arengu ja taastamise projektile toetust kogusummas 37 miljonit krooni.

Kokku laekus külade taastamise ja arendamise (RAK meede 3.5) toetuse saamiseks 289 taotlust. Enim heakskiidetud taotlusi oli Viljandimaalt - 14 ning kõige vähem Lääne-Virumaalt - 3.

Üle 90% toetusest läheb erinevate hoonete (külakeskused, seltsimajad) ning puhkerajatiste (pargid, puhkealad) rajamiseks ja kordategemiseks (s.t rekonstrueerimiseks).

Toetuste vastuvõtt kestis 2005. aasta detsembrist tänavu 20. jaanuarini. PRIA kontrollis taotluste ja taotlejate nõuetele vastavust. Iga maakonna nõuetele vastavad taotlused hindas ja koostas neist paremusjärjestuse vastava maavanema poolt kokku kutsutud nõuandev komisjon.

Aastatel 2004-2006 oli külade taastamise ja arendamise toetuseks võimalik jagada 100 mln kr. Möödunud aastal kiideti heaks 172 taotlust kogusummas 63 miljonit krooni. Seega on kogu meetme 3.5 toetussumma kahe aasta jooksul jagatud ja tänavu selle toetuse taotluste vastuvõttu ei toimu.

Toetuse eesmärgiks on tugevdada kohaliku elanikkonna omaalgatust ja koostöötahet ning toetada vaba aja veetmiseks mõeldud hoonete ja rajatiste ning infopunktide kordategemist. Toetust saavad mittetulundusühingud ja ettevõtjad, kes on tegutsenud vähemalt 6 kuud. Maksimaalne toetus ühe taotleja kohta on 938 796 krooni aastas. Mittetulundusühingud saavad toetust kuni 90% ja maapiirkonnas tegutsevad ettevõtjad kuni 65% projekti abikõlblikust maksumusest.

Toetuse saajate nimekiri on PRIA veebilehel.

Allikas: PRIA 08.05.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.