Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ainus hüpiklane saab parema kaitse (2014-10-06 00:09:21)

Fotol: Pisike kasetriibik

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus kinnitas ainsa Eesti looduses elava hüpiklase kasetriibiku kaitse tegevuskava järgmiseks viieks aastaks.

Kasetriibik on väike hiiretaoline loom, kes erineb teistest meie närilistest väga pika saba poolest. Kasetriibiku tunnuseks on ka must triip seljal. Väiksuse ja varjulise eluviisi tõttu kohatakse kasetriibikuid looduses harva. Seetõttu on liigi leviku ja bioloogia kohta nii Eestis kui mujal maailmas väga vähe andmeid. Eestis elutseb kasetriibik kogu mandril. Euroopa Liidus on kasetriibik rangelt kaitstav liik.

Järgmise viie aasta jooksul ongi plaanis eelkõige teha uuringuid, et saaks selgeks, kuidas kasetriibikut kõige paremini kaitsta. Esmatähtis on saada infot selle kohta, kus ja millistes kohtades kasetriibik elutseb.

Kasetriibiku kaitse tegevuskavas antakse ülevaade ka kasetriibiku süstemaatilisest kuuluvusest, tunnustest, bioloogiast, levikust ja arvukusest ning viimasel viiel aastal läbi viidud uuringutest ja inventuuridest. Pakutakse välja kasetriibiku populatsiooni mõjutada võivad ohutegurid, seatakse lähiajalised kaitse-eesmärgid ning eesmärkide saavutamiseks vajalikud tegevused.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.