Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati Maardu-Muuga piirkonna välisõhu kvaliteedi parandamise tegevuskava (2006-05-08 13:13:57)

 

Keskkonnaminister Villu Reiljan kinnitas Maardu-Muuga piirkonna välisõhu kvaliteedi parandamise tegevuskava aastaks 2006. Tegevuskava eesmärk on tõhustada järelvalvet  piirkonnas tegutsevate kütuseterminalide üle ja seeläbi tõsta Maardu-Muuga piirkonna õhu kvaliteeti.

Tegevuskava raames on käesoleval aastal plaanis tõsta  seiresuutlikkust, koostada  mõõtmistulemuste alusel piirkonna saastekaart, vaadata üle terminalidele väljastatud saasteload ja kontrollida lõhnaainete heitkoguste vähendamise tegevuskava täitmist.

Praegu teostatakse Muuga sadama territooriumil ja selle ümbruses pidevseiret kolmes mõõtejaamas. Mõõdetavate komponentide valikul on seniajani lähtutud sellest, et sealsed ettevõtted käitlevad peamiselt toornaftat ja autokütuseid.

Seirejaamade 2005. a andmed viitavad sellele, et sadamat läbivatest naftaproduktidest lenduvates ühendites on täheldatud aromaatsete komponentide osakaalu suurenemist. Tegemist võib olla kas varasemast erinevate leiukohtade toornaftaga või on hakatud käitlema  uusi produkte nagu masuut või mitmesugused kemikaalid. Samuti näitasid pistelised mõõtmised, et piirkonna välisõhus levivad saasteained, mis n-ö traditsiooniliste naftasaaduste käitlemise juurde ei kuulu.

Alates 2005. a lõpust sagenesid Maardu-Muuga piirkonnas elanikkonna kaebused ebameeldiva kütusehaisu üle. Saaste on enamikul juhtudest pärit Muuga sadamast ja Maardu linna piirkonnas paiknevatest kütuseterminalidest.

Kuna ühte või mitut konkreetset rikkujat ei ole ja ebameeldiv lõhn tekib mitme terminali koosmõju tulemusel, koostati  koostöös Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni, Eesti Keskkonnauuringute Keskuse, Jõelähtme Vallavalitsuse, Viimsi Vallavalitsuse ja Maardu Linnavalitsuse esindajatega Maardu-Muuga piirkonna välisõhu kvaliteedi parandamise tegevuskava aastaks 2006.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.