Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus nädal toob kaasa ilma jahenemise (2006-05-03 22:15:17)

 

Pärast suurt soojalainet on oodata looduselt tagasilööki, nii et järgmise nädala keskel ja lõpupoole ka öökülm täiesti tõenäoline. Aiapidaja teeb see muidugi murelikuks...

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 3. mail koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

Soe ilm püsib nädala lõpuni. Asume Soome kohalt aeglaselt läände taanduva hiigelkõrgrõhkkonna mõjuväljas. Reedest pühapäevani on ilm vähese pilvisusega. Reedel ja laupäeval valdab nõrk kirdetuul 1–7 m/s, pühapäeval pöördub tuul enam põhjakaarde ning tugevneb päeval põhjarannikul puhanguti kuni 12 meetrini sekundis. Öösiti on sooja 3...10, päeviti 16...23 kraadi. Jahedam on meretuulega rannikul ja saartel.  Esmaspäevast kolmapäevani püsib sademeteta ilm, Venemaa kohal kujunev madalrõhuvöönd toob meie taevasse vaid mõningast pilvelisa alates teisipäevast. Mõõdukas põhjakaartetuul põhjustab aga õhutemperatuuri järk-järgulise alanemise. Esmaspäeval on öösel 3...8 ja päeval 15...20, teisipäeva öösel 2...7 ning päeval 11...17 kraadi sooja. Ööl vastu kolmapäeva jahtub õhk juba 1..6 kraadini, päevasooja tuleb vaid 8...14 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +7 kraadist saartel kuni +12 kraadini Ida-Eestis, mis on kuni 3 kraadi üle normi. Sademeid pole oodata, normi järgi peaks sadama 6–7 mm saartel ja 10–12 mm Ida-Eestis.” 

 

Mitme kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.