Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli tudengid viiksid osa loenguid õue (2006-05-03 15:15:02)

 

Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Seltsi küsitlus näitas, et enamik tudengitest on õues õppimise poolt. “Vaid paar üliõpilast avaldasid kartust, et väljas tudeerides võib ehk tähelepanu hajuda,” ütles õues õppimise metoodika aktivist, Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Seltsi juht Kadri Kalle.


Õues õppimise idee idandamiseks korraldatud mõttetalgutel otsustati, et tudengid viivad läbi küsitluse ka maaülikooli õppejõudude hulgas. Üliõpilaste arvates oleks põnev näha õppejõude oma ainet andmas tavapärasest erinevas olukorras.  

Maaülikoolis õpetatakse palju loodusega seotud erialasid ja ka praktikume on siin ehk tavapärasest rohkem, ütles maaülikooli õppeprorektor Hardi Tullus. Tema hinnangul on maaülikooli tudengid õnnelikus seisus, sest õppehoonete ümber on palju ruumi ja Tartu laululavagi pole kuigi kaugel. Aga kõikide kõrgkoolide õppurid pole nii heas seisus. «Värsked ideed, mida noored esitavad särasilmil, on alati teretulnud,» kinnitas õppeprorektor.

Keskkonnaüliõpilaste seltsi juhi Kadri Kalle arvates võiks saada maaülikoolist õues õppimise idee keskus. Seda mõtet on toetanud ka õues õppimise metoodika entusiast Mikk Sarv Eesti Koolimetsade Ühendusest.

Järgmise aasta suvel saab Rootsis teoks õues õppimise maailmakonverents. Ka Eesti tudengid loodavad sellest osa võtta.

 

Lisainfo: Kadri Kalle, Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Seltsi juht, tel 507 2549, kadri@talveakadeemia.ee,

Hardi Tullus, Eesti Maaülikooli õppeprorektor, tel 509 8598, hardi.tullus@emu.ee

 

Allikas: EMÜ 03.05.06 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.