Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodushoiutoetuste ja -tööde määrad tõusid (2006-05-03 10:27:17)

 

Keskkonnaminister Villu Reiljan allkirjastas 27. aprillil määruse "Loodushoiutoetuse taotlemise, taotluse läbivaatamise ja toetuse maksmise kord, nõuded toetuse maksmiseks ja toetuse määrad" muutmise määruse, mille järgi on 2006. aastast hooldatava ja taastatava poollooduslike koosluste hektari maksumus varasemast kõrgem.

Poollooduslike koosluste esinemisaladel on vajalik nende ilme ja liigikoosseisu püsimiseks alade niitmine, loomade karjatamine, puu- ja põõsarinde kujundamine, harvendamine või raadamine. Vastavalt määrusele tõusis näiteks tasu puisniidu hooldamise eest 2000 kroonilt 2380 kroonile hektarilt. Tasu kuni 1,5 meetri kõrguse tiheda võsa puhastamise eest niidult või loopealselt oli kuni 3300 krooni, nüüd on see kuni 4620 krooni.

Eelmisel aastal sõlmitud loodushoiutoetuste ja -tööde rahadega hooldati ja taastati pool-looduslike kooslusi üle 18 000 hektari, kokku maksti toetusi 19 miljoni krooni eest. Tegevuse korraldamine on käesolevast aastast Riikliku Looduskaitsekeskuse ülesanne, mis on samuti üheks põhjuseks, miks määrust muudeti. Toetust on õigus taotleda kaitsealal, hoiualal või püsielupaigas  poollooduslikku kooslust omaval kinnisasja maad õiguslikul alusel kasutaval maa kasutajal, maa omanikul või rentnikul. Vastav taotlus tuleb esitada Riiklikule Looduskaitsekeskusele.

Toetuste määrad olid püsinud muutumatuna neli aastat. Hinna tõstmine oli vajalik arvestades üldist hinnamuutust, eriti kütusehindade tõusu ning sellest sõltuvat tööde maksumust.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.05.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.