Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rakenda metsas rangeid tuleohutusnõudeid! (2006-05-02 21:00:17)


Erakordse kuivuse tõttu soovitab Keskkonnaministeerium mitte suitsetada ega teha tuld metsas ja muudel tuleohtlikel aladel, jälgida tuleks kaaskodanike tegevust, võimalusel aga vältida metsades liikumist. Maaomanikel soovitatakse vaadata üle tulekaitseks olulised rajatised (veevõtukohad, nende juurdepääsud, tulekaitseribad) ja vajadusel võtta ette kiired korrastustööd.

Eesti metsad on erakordselt kuivad, sest maapinnal on alles kulu, kuid rohelust ei ole veel tekkinud. Tuleoht on suuremas osas Eestis ülikõrge, mistõttu omavalitsustel on õigus metsasid sulgeda. Lääne-Eesti ning saarte rannikul on tuleoht kohati veidi madalam.
Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) ennustab tuleohu suurenemist ka järgmisel nädalalõpul. Täpsema tuleohukaardi leiab instituudi kodulehelt www.emhi.ee

Tulekahjude leviku ärahoidmiseks on oluline vältida kõiki tuleohtu suurendavaid tegevusi. Looduses liikudes tuleb pöörata tähelepanu nii endale kui ka teiste inimeste tegevusele. Tulekahjust tuleks teatada häirekeskuse telefonile 112.

Autoga sõites tuleb kindlasti hoiduda suitsukonide või tikkude autodest väljaheitmisest.

Keskkonnaministeerium ootab eraisikutelt ja omavalitsustelt haljasalade puhastamistel prahi põletamiste ärajätmist või edasilükkamist, et vältida tule tekitatud suuri kahjusid. Kulu põletamine ei ole lubatud alates 21. aprillist.

Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Erik Kosekraniuse sõnul on suure kuivuse ja tugeva tuule tõttu eeldused ulatuslikeks põlenguteks väga suured. "Kui nendele eeldustele lisandub veel inimeste hooletus tulega ümberkäimisel, siis kannatab nii loodus kui ka metsaomanik. Viimasel kümnel aastal on keskmiselt põlenud 648 ha metsa aastas - see tähendab ainuüksi metsadele tekitatud majanduslikku kahju suurusjärgus 20-30 miljonit krooni aastas."

Kuivuse tõttu on OÜ Keskkonnauuringute Keskuse andmetel Eesti välisõhu tolmuga saastatus suuremates linnades olnud viimastel päevadel maksimaalsest lubatud piirväärtusest 50-90% kõrgem.

Lisainfo:

Erik Kosekranius, Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja, tel 626 2902;
Beata Perens, Päästeameti avalike suhete büroo juhataja, tel 525 2112;
Merike Merilain, Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmavaatluse osakond, tel 646 1628;
Toivo Truuts, OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus õhulabori juhataja, tel 611 2938.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 02.04.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.