Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA saadab osadele pindalatoetuste taotlejatele uued kaardid (2006-05-02 20:46:26)


18. nädala jooksul saab osa pindalatoetuste taotlejaid Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) käest posti teel uued kaardid, kus on seoses uute, 2005. aastal pildistatud ortofotode alusel läbi viidud kontrolliga korrigeeritud põllumassiivide piire ja pindalasid.

PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive sõnul on uutel kaartidel märgitud toetusõigusliku maa piirid ja toetusõigusliku maa pindala - nii nagu oli deklareerimise ajal 2004. aastal taotleja poolt kasutuses olevaks alaks märgitud. “Massiivide pinnast on kontrolli käigus välja arvatud alad, mis ei ole selgelt põllumajanduslikus kasutuses - uued teed, kraavid, kivihunnikud, hooned jms,” täpsustas Bleive peamisi muudatusi võrreldes taotlejatele varem saadetud kaartidega.

Kogu deklareerimata pind, mis on kasutusele võetud deklareerimise järgselt aastatel 2004 või 2005, ei ole toetusõiguslik ja toetust sellele taotleda ei saa. “Palume arvestada uutel kaartidel märgitud piiride ja pindaladega,” rõhutas Bleive.

Aprilli lõpus saatis PRIA kõigile eelmisel aastal pindalatoetusi taotlenuile posti teel koju info- ja kaardimaterjali. Neile, keda kaardimuutused puudutavad, kuid kes soovivad toetuse taotlused esitada selle nädala jooksul, väljastatakse PRIA piirkondlikest büroodest kohapeal korrektsed kaardid. Põldude registri uuendused puudutavad peamiselt Ida- ja Lääne-Virumaa taotlejaid.

Põldude register loodi 2002. aastal. Registrit uuendatakse pidevalt uute ortofotode ning kohapealsete kontrollide tulemuste alusel. 2005. aastal valminud ortofotode alusel tehakse registris muudatusi kogu käesoleva aasta jooksul.

Pindalapõhiste toetuste vastuvõtt algas PRIA piirkondlikes büroodes täna, 2. mail ning kestab 22. maini. Pindalapõhised toetused on:
* ühtne pindalatoetus ja põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetus, 
* ebasoodsamate piirkondade (LFA) toetus,
* keskkonnaalaste  kitsendusega (Natura 2000) piirkondade toetus,
* põllumajanduslik keskkonnatoetus, selle toetuse raames toetatakse keskkonnasõbralikku tootmist, mahepõllumajanduslikku tootmist ning eesti, tori ja eesti raskeveo hobuse ning maatõugu veise kasvatamist.

Lähemat infot põllumassiivide kaartide kohta saab PRIA põldude registri büroost telefonidel 737 1244, 737 1248, 737 1249, 737 1344 ja 737 1397.

Allikas: PRIA 02.05.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.