Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avanes Euroopa Majanduspiirkonna toetuste Eesti keskkonnaprogrammi viimane taotlusvoor (2014-08-19 12:27:15)

Keskkonnaministeer Keit Pentus-Rosimannus allkirjastas käskkirja, millega kuulutas avatuks Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi kolmanda taotlusvooru. Kliimamuutustega kohanemiseks vajalike tegevuste välja töötamiseks investeeritakse kokku 819 708 eurot.

„Kohanemine tähendab eelkõige kliimamuutuste põhjustatud riskide maandamist. Näiteks kindlustatakse piirkonda negatiivsete kliimamuutuste mõjude eest, olgu selleks üleujutused või tormikahjustused," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

“Kliimamuutused on Eesti ja Norra jaoks ühine väljakutse,” toonitas Norra suursaadik Lise Kleven Grevstad. “Meil on hea meel, et käesolev programm annab Eesti ja Norra spetsialistidele võimaluse vahetada kogemusi parimatest praktikatest ja leida tuleviku tarvis parimaid lahendusi,” ütles suursaadik.

Avatud taotlusvooru raames antakse toetust Eesti riikliku kliimamuutustega kohanemise strateegia ja rakenduskava eelnõu kohaste prioriteetsete valdkondade kliimamuutuste mõjude hindamiseks ja sobilike kohanemismeetmete väljatöötamiseks.

Mikroprojekte sellest toetuste programmist ei rahastata. Taotletava toetuse suurus peab olema vähemalt 170 000 eurot. Taotluste esitamise tähtaeg on 13. oktoober 2014 kell 17.00.

Toetust saavad taotleda Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrisse kantud mittetulundusühingud ja sihtasutused, sh valitsusvälised organisatsioonid, kui projektis kavandatud tegevused kuuluvad nende organisatsioonide põhikirjaliste tegevuste hulka ning teadusasutused.

Toetuse andmise tingimusi ja toetatavaid tegevusi tutvustavad infopäevad toimuvad 10. septembril Tallinnas ja 19. septembril Tartus. Tallinna infopäeval toimub ka partnerlusotsing, mille raames on toetuse taotlejatel võimalik leida infopäeval osalevaid Norra, Islandi või Liechtensteini partnereid, kellega on võimalus teha koostööprojekte.

Täpsemat teavet infopäevade ning taotlemise tingimuste kohta leiab Keskkonnaministeeriumi koduleheküljelt
( http://www.envir.ee/et/avatud-taotlusvoorud) ja telefonil 6260727.

Norra ja EMP toetuste programmide elluviimiseks sõlmiti 2011. aasta juunis Eesti Vabariigi, Norra Kuningriigi, Islandi Vabariigi ja Liechtensteini Vürstiriigi vahel vastastikuse mõistmise memorandum. Toetuste eesmärk on aidata kaasa majandusliku ja sotsiaalse ebavõrdsuse vähendamisele Euroopas ning tugevdada riikidevahelisi suhteid.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.08.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.