Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nelja-aastase projekti tulemusena tõsteti Eesti haiglate ja hooldekodude tuleohutust (2014-08-07 10:21:50)

Täna, 7. augustil pandi ametlik punkt Šveitsi riigi poolt toetatavale Eesti haiglate ja hooldekodude tuleohutumaks muutmise projektile. Eesti-Šveitsi koostööprogrammi projekti „Tuleohutuse suurendamine Eesti ööpäevaringses kasutuses olevates ravi- ja hoolekandeasutustes“ tulemusel saadi ülevaade meie hoolekandeasutuste tuleohu riskidest ja leiti ka lahendusi nende riskide vähendamiseks.

Päästeameti tuleohutusjärelvalve osakonna eksperdi ja projektijuhi Tagne Tähe sõnul oli eesmärgiks tõsta Eesti haiglate ja hooldekodude tuleohutust, vähendada ohtu nii patsientide kui ka meditsiinipersonali ja külastajate elule, samuti vähendada varalise kahju tekkimise tõenäosust.

Projekti käigus hinnati kõigi teada olevate ööpäevaringset teenust osutavate haiglate ja hooldekodude tuleohutusriskid, töötati välja koolitussüsteem personali tuleohutusalaseks koolitamiseks, samuti analüüsiti haiglate ja hooldekodude tuleohutusnõudeid.

„Vastavalt riskitasemetele soetasime haiglatele ja hoolekandeasutustele päästelohistid ja mittepõlevad voodimadratsid. Tuleohutusalaste teadmiste ja oskuste kinnistamiseks on haiglatel ja hooldekodudel edaspidi võimalik kasutada ka tulekustutussimulaatoreid ja e-õppe keskkonda,“ selgitas Tähe.

Üheks oluliseks projekti tulemiks on haiglate ja hooldekodude tuleohutusvaldkonna arengustrateegia. „See sisaldab endas peamisi probleemkohti ja toob välja projekti jätkutegevused, mille ühine elluviimine haiglate, hooldekodude, Päästeameti ja ministeeriumite poolt loob eeldused tuleohutuse tõstmiseks ravi ja hoolekande asutustes,“ selgitas Tähe. Üheks eesmärgiks on lisada tuleohutusõpe meditsiinilist kutse- ja kõrgharidust pakkuvate koolide õppekavadesse, et meditsiinitöötajad saaksid tööks vajalikud tuleohutusteadmised juba ametit õppides.

Kõnealuse projekti ajalugu ulatub aastasse 2006, kui Euroopa Komisjon ja Šveitsi valitsus sõlmisid kokkuleppe koostööprogrammi loomiseks, millega Šveitsi riik toetab 2004. aastal Euroopa Liiduga liitunud uusi liikmesriike. Šveitsi koostööprogrammi ettevalmistused Eestis algasid jaanuaris 2007. Koostööprogrammi raamkokkulepe allkirjastati sama aasta 20. detsembril Bernis.

Üheks Eesti-Šveitsi koostööprogrammist rahastatavaks projektiks oli „Tuleohutuse suurendamine Eesti ööpäevaringses kasutuses olevates ravi- ja hoolekandeasutustes“. Projekti elluviijaks oli Päästeamet ja elluviimise eest vastutav ministeeriumiks Siseministeerium.

Šveits toetas projekti 85 protsendi ulatuses ehk 1 390 431 Šveitsi frangiga, Eesti osalus oli 245 370 franki ehk 15 protsenti projekti kogumaksumusest.


Allikas: Päästeameti 07.08.2014 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.