Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kinnitati maaettevõtluse toetamise tingimused (2004-07-28 15:21:36)
28. juulil allkirjastas põllumajandusminister määruse, milles on kirjas Eesti riikliku arengukava meetme 3.3 "Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas" toetuse saamise tingimused.
Maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise meetme eesmärgiks on suurendada tööhõivet külades, alevikes ja alevites ning tõsta maainimeste sissetulekut ettevõtluse arendamise kaudu. Toetust saab investeeringuteks, mis on vajalikud maaelanike ja -ettevõtete teenindamiseks, toiduainete töötlemiseks või käsitöö ja maaturismi arendamiseks.
Maamajanduse mitmekesistamise toetus on mõeldud maapiirkonnas tegutsevatele väikeettevõtjatele: nii mittepõllumajandusliku ettevõtlust alustavatele põllumeestele kui ka tegevust laiendavatele ettevõtjatele.
Taotleja peab olema aasta aega tegutsenud ning tõestama oma äriplaanis, et suudab tegevust jätkata vähemalt järgmised viis aastat.
Toetusi saavad üksnes maksuvõlgnevusteta ettevõtted.
Maksimaalne toetus ühe taotleja kohta on kuni 1 564 660 krooni aastas. Omafinantseeringu määr algab 50%, seetõttu peab toetuse taotleja valmis olema, et pool vajaminevast rahast tuleb endal leida.
"Kevadine üle ootuste suur nõudlus põllumajandustootmise investeeringutoetuste järele näitab seda, et maainimesed on võimelised edukalt toetusi taotlema, äriplaane koostama ja vajalikke dokumente hankima" märkis Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonna juhataja Krista Kõiv.
Eesti riikliku arengukava raames laekus põllumajandustootmise investeeringutoetuste saamiseks kevadel poole kuuga 463 taotlust, millega sooviti 72% kolme aasta peale ette nähtud rahast.
Maapiirkondade majandustegevuse mitmekesistamise toetuste taotlusi hakkab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu võtma augusti lõpus. Täpne taotlusperiood selgub lähinädalail.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.