Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus eelnõu võtab õhu rikkujad luubi alla (2014-07-23 01:19:40)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus saatis ministeeriumidele kooskõlastamiseks uue atmosfääriõhu kaitse seaduse eelnõu, mille järgi muutuvad selgemaks ja rangemaks välisõhku rikkuvatele ettevõtetele esitatavad tingimused.

"Täna on suurimad probleemid nendes piirkondades, kus õhukvaliteeti mõjutavad mitu üksteisele ja elupiirkondadele lähedal asuvat lõhnaaineid õhku paiskavat ettevõtet. Nende koosmõjuna saab õhk rikutud ja kohalike inimeste jaoks tähendab see sageli igapäevaelu üsna ebameeldivaks muutumist," selgitas keskkonnaminister. "Uue eelnõu kohaselt ei tohi lõhnatase normi ületada, olgu selle põhjustajaid üks või mitu."

Uue seaduse järgi tuleb edaspidi arvestada just asjassepuutuvate ettevõtete tegevuse koosmõju terves piirkonnas ja lõhnaainete piirväärtuste ületamise korral tuleb ettevõtetel koostada konkreetne tegevuskava häiringu lõpetamiseks.

Kavad esitatakse Keskkonnaametile, kes modelleerib läbi kavade mõju õhukvaliteedile. Kui planeeritud tegevuste mõju pole piisav, saab amet nõuda lisameetmeid. Samuti saab kava tunnistada ebapiisavaks hiljem, kui selgub, et tegevused pole soovitud tulemust andnud.

“Inimeste lõhnataju on erinev ning seetõttu on lõhnataseme hindamine keeruline ja aeganõudev töö. Kindlasti võtavad ka ettevõtete investeeringud aega ning kõik probleemid ei lahene üleöö. Uus seadus annab aga senisega võrreldes nii ettevõtetele kui kohalikele elanikele selgema teadmise, kuidas probleeme ära hoida ning nende korral tegutseda,” ütles keskkonnaminister.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi presiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.