Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 14.-20. juuliks (2014-07-14 00:05:46)

Kolmapäeval ja neljapäeval, 16. ja 17. juulil
toimub Itaalias Milanos Euroopa Liidu keskkonnaministrite mitteametlik kohtumine, mille peamisteks teemadeks on seekord rahvusvahelise kliimakonverentsi ettevalmistus, roheline kasv ning sellega seoses Euroopa semestri rohestamine Euroopa 2020 strateegia valguses. Viimase teema osas viiakse kokku keskkonnaministrid ja tööhõive ministrid ning on plaanitud ministrite ühine sessioon ja temaatilised ümarlauad nende teemade arutamiseks.

Esmaspäeval, 14. juulil algusega kell 14.00 tutvustavad keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus ja TTÜ Meresüsteemide Instituudi esindajad Tallinna lahe uuringu tulemusi (Keskkonnaministeeriumi I korruse fuajees), mis pakub lahendusi igasuvise rannikuääre ebameeldiva lõhna ärahoidmiseks. Aruanne sisaldab konkreetseid ettepanekuid lahevee ja rannikuäärse õhu kvaliteedi parandamiseks. Saaste leviku selgitamiseks on koostatud ka Tallinna lahe hüdrodünaamiline mudel. Projekti rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval ja reedel, 17. ja 18. juulil toimub Kõruse külas (Saare maakond, Kihelkonna vald) kohaliku toidu koolitus. Koolitus on osalejatele tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Lisainfo ja registreerimine: Krista Kallavus, Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare kultuuripärandi spetsialist, e-post krista.kallavus@keskkonnaamet.ee; tel 5226 139. Loe täpsemalt ka Keskkonnaameti veebist. http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/koruse-kulas-toimub kohaliku-toidu-koolitus/

Reedel, 18. juulil algusega kell 8 toimub väljasõit Peipsimaale, kus tutvutakse Peipsiäärsete vanausuliste külade ning kommetega, külastatakse muuseumeid ning kohtutakse kohalikeinimestega. Start Rakvere Aqva veekeskuse parklast. Retke juhendab giid. Väljasõidu toimumist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Kohtade arv on piiratud. Üritus on tasuta (va. muuseumite piletid). Lisainfo ja väljasõidule registreerimine kuni 16. juulini: Krista Kingumets, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, e-post krista.kingumets@keskkonnaamet.ee.

Esmaspäeval, 14. juulil algusega kell 19 toimub Kärdlas Villalaos loodusõhtu Marju Kõivupuuga teemal pärimus looduses, loodus pärimuses. Loodusõhtul kuuleme, et pärimus on sild, mis ühendab meid eelläinud põlvedega. Pärimusjutud elustavad maastikku, annavad kohtadele ja paikadele tähenduse, toidavad paigavaimu. Loodusega seotud uskumused, tõekspidamised ning väärtushinnangud avavad väravad eelläinud põlvede loodusetunnetusse ning maailmapilti. Loodusõhtu toimumist korraldab Keskkonnaamet ja toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.

Teisipäeval, 15. juulil algusega kell 19 toimub Kärdlas Villalaos loodusõhtu Uudo Timmiga teemal Hiiumaa loodusväärtused ja siinsed kaitsealad. Uudo Timm tutvustab missugused paigad paistavad Hiiumaal kaugemalt tulijale silma, mis teinekord on kohalikele üsna igapäevased. Kuidas nende loodusväärtustega koos elada, neid hoida ja milline on selle juriidiline vorm- looduskaitse? Loodusõhtu toimumist korraldab Keskkonnaamet ja toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.

Kolmapäeval, 16. juulil algusega kell 19.15 toimub Palade loodushariduskeskuse Kivimimajas loodusõhtu Karin Poola ja Tiit Leitoga. Saame kuulda loodushariduskeskuse tegemistest ja eesmärkidest, mis on seotud loodusõppe korraldamisega Hiiumaal. Jutuks tuleb Kivimimaja saamise lugu ja selle ülesanded. Olemasoleva väljapaneku toel tehakse mõtteretk Hiiumaa geoloogilisse minevikku ja toimub kivististe äratundmine. NB! Buss Villalao juurest väljub kell 19.00. Loodusõhtu toimumist korraldab Keskkonnaamet ja toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Loodusõhtu on tasuta.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.