Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab pindalatoetuste taotluste vastuvõttu (2006-04-28 13:30:26)

 

Teisipäeval, 2. mail algab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikes büroodes pindalapõhiste toetuse taotluste vastuvõtmine, mis kestab 22. maini.

Möödunud aastal esitati PRIA-le ligi 20 000 pindalapõhiste toetuste taotlust ning toetusi maksti välja kogusummas 1,067 miljardit krooni.

Pindalapõhised toetused on:
* ühtne pindalatoetus ja põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetus, 
* ebasoodsamate piirkondade (LFA) toetus,
* keskkonnaalaste  kitsendusega (Natura 2000) piirkondade toetus,
* põllumajanduslik keskkonnatoetus, selle toetuse raames toetatakse keskkonnasõbralikku tootmist, mahepõllumajanduslikku tootmist ning eesti, tori ja eesti raskeveo hobuse ning maatõugu veise kasvatamist.

PRIA peadirektor Mati Kermase sõnul on taotluste vastuvõtuperiood tänavu kolm nädalat ning oodatav taotluste arv sama suur kui möödunud aastal. “Järjekordade vältimiseks palume inimestel võimalusel taotluse esitamist mitte jätta taotlusperioodi viimasele nädalale,” soovitas Kermas.

Toetust saab isik, kes harib maad õiguslikul alusel, st on maa omanik või omab kehtivat rendilepingut. Taotluse esitamisel tuleb maaharijal kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui taotluse esitab keegi teine, mitte taotleja, siis peab tal olema ette näidata taotleja poolt kinnitatud lihtvolikiri. Hilinenud taotlusi võetakse vastu 23. maist kuni 16. juunini, kuid siis vähendatakse toetust 1% iga hilinenud tööpäeva kohta.

Keskkonnasõbraliku tootmise toetust saavad tänavu taotleda need, kes on seda teinud eelmistel aastatel, uusi kohustusi tootjad tänavu juurde võtta ei saa.

Uue toetusena on tänavu lisandunud keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade toetus, mida saavad taotleda need, kelle põllud jäävad täielikult Natura 2000 alale. Toetuse määr ühe hektari kohta on 502 krooni aastas. LFA-alade toetuse määr on 391 krooni hektari kohta aastas, keskkonnasõbraliku tootmise toetusmäärad on toetuse liigiti erinevad. Ühtse pindalatoetuse ja põllumajanduskultuuri täiendava otsetoetuse suuruse kehtestab põllumajandusminister PRIA esitatud andmete alusel hiljemalt 24. novembriks.

Toetused makstakse taotlejatele välja ajavahemikus 1. detsember 2006 – 30. aprill 2007.

Taotlemise lihtsustamiseks ning järjekordade vähendamiseks on enamikes maakondades ka PRIA koolituse läbinud nõustajad, kes aitavad taotlejatel taotlusi täita. Samuti saatis PRIA enne taotlusperioodi algust kõigile eelmisel aastal toetust saanutele postiga koju vajaliku info- ja kaardimaterjali ning taotlusvormid.

Lisainfot saab PRIA piirkondlikest büroodest, samuti on vajalikud materjalid ning nõustajate kontaktid saadaval PRIA koduleheküljel www.pria.ee.

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 28.04.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.