Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei tagab laulu- ja tantsupeoliste turvalisust (2014-07-02 00:51:03)

Alanud laulu- ja tantsupeo nädalal pöörab politsei Tallinnas põhitähelepanu liiklusturvalisusele. Samuti teevad korrakaitsjad kõik selleks, et iga peoline saaks end hästi tunda nii peo alal kui ka linnas.
„Politsei teeb enda poolt kõik selleks, et iga peost osavõtja võiks end hästi ja turvaliselt tunda ning et selle suve üks oodatuim rahvapidu mööduks kõigile muretult,“ ütles Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.
Laulu- ja tantsupeo suur osavõtjate arv mõjutab kahtlemata neil päevadel Tallinna liiklust. Linna on juba jõudnud üle 10 000 peolise ja veel on tulemas mitukümmend tuhat noort ja vanemat lauljat-tantsijat, kellest paljud ei ole harjunud nii intensiivse liikluse ja suure inimeste hulgaga.
Seetõttu peaksid kõik liiklejad olema tähelepanelikud ja mõistvad, eriti ülekäiguradade, koolide ning peopaikade läheduses, samuti kitsamatel tänavalõikudel, kus liigub tavapärastest rohkem jalakäijaid ja jalgrattureid. Arvestades lähipäevade pealinna liikluspilti võib julgesti sõita väiksema kiirusega kui märk lubab. Väiksemal kiirusel jääb aega rohkem reageerida ning ka tagajärjed on leebemad.

Arvestada tasuks ka ajutiste liikluspiirangute ja -ümberkorraldustega, eelkõige kesklinnas ja lauluväljaku ümbruses ning võimalusel kasutama liiklemiseks alternatiivseid teid. Laupäeval kell 14 Vabaduse väljakult algav peorongkäik peatab mõneks ajaks liikluse südalinnas ning Narva maanteel.
Ebameeldivuste vältimiseks soovitab politsei kasutada peolistel nii palju kui võimalik ühistransporti ning liigelda kas jalgsi või jalgrattaga, kuna ka parkimiskohti ei pruugi nii lauluväljaku kui ka Kalevi staadioni ümbruses kõigile soovijatele jaguda.

„Kuna laulu- ja tantsupidu on väga rahvarohke üritus, tuleb tähelepanu pöörata ka turvalisusele kontsertide ja etenduste territooriumil. Suures rahvamassis on lihtne kaaslasi või lapsi silmist kaotada. Palume nii vanematel kui ka kooride ja tantsugruppide juhendajatel aegsasti eeltööd teha, selgitada lastele turvalise käitumise reegleid, vajadusel jagada kõigile kontaktisiku telefoninumber ning kokku leppida grupiliikmete kokkusaamise kohad ja ajad. Vajadusel on korrakaitsjad ning turvatöötajad eksinutele igati abiks. Laupäeval ja pühapäeval on politseipunktid olemas nii lauluväljakul kui ka Kalevi staadionil, kuhu julgustame kas siis õigusrikkumise märkamise või mõne muu korrakaitsjate sekkumist vajava probleemi korral pöörduda,“ selgitas Valdo Põder.

„Kindlasti peaksid peolised olema hoolsad ja tähelepanelikud oma asjade suhtes. Kaasa võetud dokumendid, raha ning telefone soovitame hoida alati enda läheduses ning mitte jätta neid järelevalveta. Asju tasuks hoida pigem kinnises kotis, mitte aga näiteks pükste tagataskus, kust need võivad kergesti ära kaduda. Kaotatud esemest tuleks võimalikult kiiresti teavitada kas politseid või turvatöötajaid. Samamoodi tuleks toimida neil, kes leiavad võõra rahakoti, dokumendi või telefoni.“

Politsei soovib kõigile turvalist ja meeldejäävat pidu.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.