Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuuvahetusel püsib soe ilm (2006-04-27 00:07:11)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno 26. aprillil koostatud ennustus järgnevaks 7 päevaks on järgmine:

”Lähipäevadel jääme valdavalt antitsüklonite mõjuvälja.
Seejuures kõrgem on õhurõhk idas ja madalam Eestist läänes, see tagab püsiva kaguvoolu, mis ka õhutemperatuuri kevadiselt kõrgel hoiab. Jahedam on vaid rannikul ja saartel mere mõjul. Neljapäeval on taevas vähese pilvisusega, mõõdukas kagutuules tuleb 14...19 kraadi sooja. Reedel ja laupäeval on tunda läänepoolse madalrõhkkonna mõju, seda eriti läänepoolsetes maakondades. Kagutuul tugevneb rannikul kuni 12 m/s, taevas on vahelduvalt pilves, esineb hoovihmasid. Ida-Eestis on pilvi vähem ja ilm valdavalt kuiv. Öisel ajal on sooja 2...8 kraadi, päeval 10...15, Ida-Eestis kuni 17...18 kraadi. Pühapäeval pilvisus taas hõreneb, kagutuul nõrgeneb 2–6 meetrini sekundis ning sadu pole ette näha. Öösel on 2...6 ja päeval 10...17 kraadi sooja. Ilusa ilmaga saabub ka maikuu, esmaspäevast kolmapäevani valdab vähe või vahelduvalt pilves sajuta ilm. Vaid kolmapäeva päeval tekkib Lääne-Eestis taas hoovihmavõimalus. Tuul puhub neil päevil jätkuvalt kagust või lõunast 2 kuni 8 m/s. Öisel ajal on sooja 1...7 ja päeval 12...19 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +5 kraadist saartel kuni +10 kraadini Ida-Eestis, mis on normilähedane saartel ja kuni 2–3 kraadi üle normi sisemaal. Sademeid on oodata 1-2 millimeetrist Ida-Eestis kuni 10-12 mm-ni Lääne-Eesti saartel.  Seega saartel võib sadada kuni kahekordne norm, samas kui idapiiril moodustab sajuhulk normist vaid umbes viiendiku.” 

 

Mitme kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.