Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
2014. aasta Roosipäevad toimuvad 5. ja 6. juulil (2014-07-05 07:20:40)

5. ja 6. juulil toimuvad Harjumaal Rosmakori roosiaias järjekordsed roosisõprade päevad. Roosisõprade päevi korraldatakse juba 2003. aastast.

Roosipäevad on tasuta üritus kõigile roosi- ja loodussõpradele, kus pakutakse oskusteavet roosikultuuri huvilistele, antakse häid soovitusi rooside tervise eest hoolitsemiseks ja aiakujunduseks.

Lisaks suurele peenrarooside kollektsioonile on Rosmakori roosiaias korralik kogu ajaloolisi antiik- ja mõisaroose, mis jaheda ja sajuse ilmastiku tõttu õitsevad veel rikkalikult ka juulikuus. Esindatud on kõik paremad antiikroosid, kui ka vanemad ramblerroosid.

Mis on ramblerroosid? Need on kuni 3-4 m kõrgused liaanikujulised väänroosid, mis kattuvad maapinnalt ladvani õitega, olles sellega iga koduaia ehe. Ramblereid võib kasvatada võreseintel, seotuna müüridele, murus püramiidikujulisele toestusele seotuna. Ramblereid kasvatatakse ka kaarjatel roosiväravatel. Kui korduva õitsemisega väänroosidel on õied enamasti ladvas ja alumine osa õitest lage või hõre, siis ramblerid on üleni õitega kaetud.

Rosmakori roosiaed lähtub Eesti looduslikest oludest roosidele ja kasvatatakse sorte, mis edenevad hästi koduaias. Kollektsioonid on istutatud koduaia peenarde suuruses.

Rosmakori roosiaed on aastaid teinud koostööd Tallinna Botaaanikaaia rosaariumiga ja pakub roosisõpradele kontrollitud teavet rooside haiguskindluse ja talvituse kohta.

Uued hübriidaretised on hea tervisega, dekoratiivsed, hea vastupidavusega talvitusele koduaias.

Erinevalt istikuid Hollandist, Inglismaalt jm sissevedavatest aiamarketitest, on kollektsioonis üsna palju nn. igihaljaid vanemaid roosisorte, mis on vastupidavuselt paremad paljudest uudissortidest ja suurepärase dekoratiivsusega.

Müügil on mitmeid Eesti aretisi, mis omavad tähtsust tõelisele roosisõbrale. Sortidel „Lumivalgeke“, „Kevad“, „Koit“, „Tibiroos“ jt on säilinud dekoratiivne väärtus juba 50 aastat! Seega kasvatatakse rariteete.

Roosipäevadel pakutakse palju uut teavet ja toimub roosinäitus. Roosipäevad on mõeldud kogu perele.

Vaata ka Eesti suurimat roosikasvatusest rääkivat kodulehte www.rosmakor.eu. Rosmakor OÜ telefon: 5647 0163

Roosiakasvatustalu asub Tallinnast vaid poole tunni autosõidu kaugusel Tartu suunal.
Tallinna poolt tulles sõitke Vikingite külast (Pirita jõe uue silla juures) mööda ja 1 km pärast võtke mahasõit ORU / TAMMIKU poole. Mööda mahasõiduteed jõuate Kolu ringile ning sealt pöörake ÄKSI / KANAVERE poole. Sealt on roosiaiani veel 7,5 km, paremat kätt jääb silt "Roosiaed"

Vt. kaarti: http://www.rosmakor.eu/kaart.jpg

Tule siis Roosipäevale 5. ja 6. juulil kella 10 – 19.

Vaata allpoololevaid Rosmakori roosikaunitare:

Rambler "Climbing Queen"

Rambler "Excelsa"

Rambler "Veilchenblau"

Rambler "Lykkefund"

Pargiroos "Ritausma"

Ampliroosid

Põõsasroos "Morgengruss"

Peenraroos "Variety Club"

Eesti peenraroos "Grete"

Peenraroos "Sexy Rexy"

Allikas: Rosmakor OÜ, Mart Ojasalu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.