Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus-Rosimannus: Balti riigid peavad piiriveekogusid ühiselt kaitsma (2014-06-21 01:13:28)

Lahemaal Sagadis toimunud Balti keskkonnaministrite kohtumisel rõhutati, et piiriveekogude kaitsmiseks ja inimeste teadlikkuse tõstmiseks on tarvis teha riikidevahelist koostööd. Kohtumisel osalesid Eesti keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, Läti keskkonnaminister Romans Naudins ja Leedu keskkonnaminister Valentinas Mazuronis.

„Vesi, nagu ka muu looduses esinev, ei tunne piire. Heaks näiteks on Koiva jõgi, mis lookleb nii meie kui ka lõunanaabrite territooriumil ja mille vesikonnas elab üle 250 000 elaniku. Nii on ilmselge, et veekogude heaollu tuleb panustada üheskoos,“ ütles keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus.

Kohtumisel tõdeti, et naaberriigid peavad olema teadlikud sellest, kuidas veeasjad üldiselt on korraldatud ja kuidas panustatakse üle piiri voolava jõe seisundi parandamisse. Ka Euroopa Komisjon on soovitanud Eestil, Lätil ja Leedul omavahel infot vahetada.

Vähem oluline ei ole ka koostöö teiste naaberriikide, näiteks Venemaaga. Eestil juba on üheks pikaajalise hea koostöö näiteks tegevused Soome lahel ja Läänemerel. Kõigest kümne päeva pärast algabki Eesti HELCOMi eesistumise periood, mis kestab kaks aastat. Kohtumisel tutvustati ka Eesti eesistumise prioriteete.

Kahepäevase kohtumise esimesel poolel tutvustas minister Keit Pentus-Rosimannus oma Läti ja Leedu kolleegidele Lahemaa loodusväärtusi. Külalised jalutasid Oandu loodusmetsa matkarajal, mis on osa 375 kilomeetri pikkusest RMK matkateest, mille teine ots jõuab välja Eesti-Läti piirile Iklasse.

„Matkamine on üks parim viis looduse tundmaõppimiseks ja RMK on selle nimel kõvasti vaeva näinud, et kõigil oleks võimalik seda teha mugavalt ja ohutult. Matkateede osas on Eesti kindlasti eeskujuks teistele Balti riikidele,“ ütles Pentus-Rosimannus.

Läti keskkonnaminister Romans Naudins rääkis hiljuti, et tahab rajada Läänemere äärde unikaalse jalgrattatee, mis ühendaks kõiki Baltimaid.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID