Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Padar: Eestil ja Soomel on palju võimalusi teha paremat koostööd (2014-06-12 01:32:55)

Põllumajandusminister Ivari Padar kohtus täna Helsingis oma Soome kolleegi Jari Koskineniga, kellega arutati kahe riigi positsioone EL ühise põllumajanduspoliitika osas ja võimalikke koostöökohti põllumajanduse valdkonnas.

"Eesti ja Soome on maailma mastaabis kaks väikest turgu, mistõttu põllumajanduse valdkonna edasiseks edenemiseks tuleb ühiselt vaadata välisturgude poole," ütles minister Padar. "Vastastikku kogemusi vahetades ja koostööd tehes suudaksime oma toodangut paremini väärindada ja ka eksportida."

Padari sõnul on Eestil õppida näiteks Soome biomajanduse strateegia loomise kogemusest. Tänavu kevadel kinnitatud strateegias on Soome seadnud eesmärgiks läbi biomajanduse valdkonna arendamise luua järgmise 10 aasta jooksul 100 000 uut töökohta. "Eestis oleme biomajanduse strateegia<http://www.agri.ee/et/eesti-biomajanduse-strateegia-aastani-2030> loomisega alustanud ja Soome on siin meile heaks eeskujuks," sõnas Padar.

Kohtumisel arutati ka kahe riigi seisukohti eelseisval EL põllumajandus- ja kalandusnõukogul, sh piimakvoodi kadumist 2015. aastal. Kui Eesti koos 11 teise riigiga soovib piimakvoodi ületustasu rakendamise leevendamist viimasel kvoodiaastal, siis Soome on seni jäänud selles küsimuses neutraalseks.



Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.