Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Botaanikaaia juunikuu uudised (2014-06-11 04:20:18)


Juunikuu uudiskirjast leiad:


•Botaanikaaia suvehooaja avapiknik

•Esiväljaku suvelillepeenrad

•Audiogiidi kasutusvõimalused on laienenud

•Juunis õitsevad


Suvehooaja avapiknik 15.06

Tallinna Botaanikaaed kutsub suvehooaja avapiknikule


15. juunil avab botaanikaaed suvehooaja ja kutsub kõiki osa saama põnevatest ekskursioonidest taimemaailma, nautima muusikat ja pidama piknikut botaanikaaia territooriumil.


Päevakava:


10.00 avatakse botaanikaaia väravad


11.00 tasuta ekskursioonid õuealal nii eesti kui vene keeles


13.00 Esineb Karl-Erik Taukar


Lastega lustib ja mängib Jänku-Juss.


Ootame kõiki botaanikaaeda – mõnus muusika ja maitsev eine murul teevad Sinu päevast rõõmurohke sündmuse!


Piknikutarbed võib kas ise kaasa võtta või soovi korral on võimalik piknikukorv ette tellida telefonil 606 2660.


Imetleda saab värvikirevaid suvelilli ja eksootilisi taimi

Botaanikaaia palmimaja esiväljaku peenardele, mis igal aastal üllatavad külastajaid oma uute kujundustega, on istutatud 88 erinevat sorti ja liiki suvelilli. Selle suve peenarde teemaks on "Suve lainetus". Vahelduva rütmiga on kasutatud kõrgema- ja madalamakasvulisi taimi. Soojalembestest ronitaimedest on esindatud lobauba, mehhiko vanikkuljus, tiivuline tunbergia, lehtertapud jpt. Näha saab ka eksootilisi taimi nagu sinihall heinpuu ja Wagneri karuspalm. 280-le ruutmeetrile on istutatud kokku 3150 suvelilletaime.


Koostööpartneriks on juba teist aastat järjest Selteret OÜ. Taimed kasvatas ette Kanepi Aiand.


Audiogiid on laienenud avamaale

Audiogiidi teenuse kasutamise võimalus on nüüd laienenud avamaale. Märgistatud on lisaks kasvuhoone taimedele veel viiskümmend erinevat taime või taimerühma, kelle kohta on võimalik botaanikaia territooriumil jalutades kuulata huvitavaid fakte ja tutvustust. Audiogiidi saab kassast tasuta laenutada ning on lihtne kasutada. Valida saab eesti, vene, inglise ja soome keele vahel.


Juunis õitsevad

Palmimajas õitsevad juunis peruu pipar, õiekas tõlvlehik ´Mauna Loa´, Andre flamingolill jt. Lisaks õitsejatele saab tutvuda meil haruldaste sõnajalgadega - raunjalg, äärisjalg, odajalg , Microlepia strigosa, Macrothelypteris torreyana. Juunis õitsevad troopikataimedest mandliterminaalia, rooshibisk, oivaline saatusepuu, jojoobipõõsas, kollane pakssaba ja roosakaspunaste õitega mägipapaia. Orhideelistest õitsevad juunis epidendrumid, kalmaarkäpad, kuukingad jt. Näha saab tähtsaid troopilisi tarbetaimi nagu india mangopuu, päris-mahagonipuu, harilik riis, hiina banaan, harilik ananass, harilik kardemon, harilik suhkruroog, araabia kohvipuu, libeeria kohvipuu, harilik kakaopuu, kookospalm, harilik sidrunhein, puuvillapõõsas, papüüruse-lõikhein, peruu annoona, must pipar, serenoapalm, värvibiksa jpt. Rosaariumis õitsevad juunikuu keskpaigas pargiroosid. Esimene pargiroos, taas ’Golden Chersonese’, avas oma õied juba 26. mail, aga vihmane ilm takistas uute õite avanemist. Samuti on kohe alustamas sordid ’Rofola’, ’Else’, ’Ormiston Roy’ ja veel mõned näärelehise kibuvitsa sordid. Suured õienupud on ka sordil ’Therese Bugnet’. Sibultaimede ekspositsioonis õitsevad juunis laugud, preeriaküünlad, rohtlaliiliad jt. Pojengide ekspositsioonis õitsevad juunis pojengide liigid ja sordid. Alpinaariumis õitsevad juunis leeklilled, jumalatelilled, murtudsüdamed, kivirikud, kurerehad, kortslehed, magunad, astrid, hormiinum, metsülane jpt mägedest ja metsadest pärit taimed. Dendraariumis õitsevad juunis enelad, õisenelad, kobarenelad ja sinienelad, aga ka vürtspõõsas, ebajasmiinid, deutsiad ja enamik rodosid.



Tallinna Botaanikaaias suvised lahtiolekuajad:


Territoorium on avatud kella 10.-20.00


Palmimaja kasvuhooned 11.-18.00


Ootame kõiki külastama!


Tallinna Botaanikaaed asub ainult kümne kilomeetri kaugusel linnamelust maalilises paigas Pirita jõe kaldal, kus harmoneeruvad puhas loodus ja kaunilt kujundatud maastik. Kõrvuti kasvavad siin võõramaised haruldused ja tuttavad äratundmisrõõmu pakkuvad eestimaised taimed. Mitme tuhande taimeliigi hulgas leidub avastamisrõõmu ja silmailu igaühele.


Kohale saad tulla bussidega nr. 34A ja 38, mis väljuvad Viru keskuse terminalist. Peatuseks Kloostrimetsa. Lasnamäe poolt pääseb botaanikaaeda bussiga nr. 49. Lisaks sellele peatuvad Kloostrimetsa peatuses Tallinn City Tour bussid.


Kohtumiseni botaanikaaias!

Allikas: Tallinna Botaanikaaed


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.