Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Venemaal leiti ohtlikud mutantpuugid (2004-07-27 21:27:20)
Venemaal Vologdas on puukborrelioosi haigestumise protsent 3-4 korda kõrgem kui mujal.
Selgitamaks nähtuse põhjust regioonis, sõitsid sinna uurijad Sankt-Peterburist. Zooloogiainstituudi teadlased tegid kindlaks, et Vologda puugid kannavad endas kõikvõimalikke viirusi ning eriti ohtlike "vampiiride" ilmumine on tingitud keskkonna halvenemisest. Mutantpuugid kujunesid saastunud ümbruskonna tulemusena.
Puukide kest koosneb kaltsiumist ja metallidest, mida ei ole inimese ning loomade organismis: need on kaadmium ja seatina. Seega võivad need keskkonna tugeva saastatuse tingimustes asendada kaltsiumi ning moonutada skeleti struktuuri.
Uued puugid ei erine väliselt oma tervetest suguvendadest, kuid on palju ohtlikumad. Teadlaste uuringud näitasid, et muundunud kitiiniga puugid võivad kanda endas kahte või isegi kolme tõvestavat viirust. Ühel puukide populatsioonil leidsid uurijad koguni seitse erinevat haigustekitajat.
Kaadmiumi sadestumine puugi organismis vähendab tema immuunsust. Seetõttu vabanevad muundpuugid halvemini patogeensetest organismidest ja nakatavad nendega inimesi.
Uuringud näitasid, et muundunud kitiiniga puugid liiguvad tavalistest suguvendadest kiiremini. Viirus paneb puugid aktiivselt soojaverelist "peremeest" otsima, kelle organismis ta oma eksisteerimist jätkata võib.
Tõlgitud: http://rus.greengate.ee/index.php?page=1&id1=1460.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.