Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus-Rosimannus: kõik riigid peavad saastamist vähendama (2014-06-06 13:09:10)

Maailma keskkonnaministrid arutavad sel nädalal Saksamaal Bonnis kasvuhoonegaaside vähendamist ning rahvusvahelise kliimakokkuleppe poole liikumist.

Eestit esindav keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles oma kõnes, et kasvav ja puhas majandus ei ole omavahel vastuolus. "Eesti peaks olema julgustavaks näiteks kõigile, kes kardavad, et majanduskasv ja ambitsioonikad kliimaeesmärgid ei sobi kokku. Eesti on 1990. aastaga võrreldes vähendanud CO2 heidet poole võrra, meie majandus on aga kasvanud kuuekordseks."

Minister rõhutas, et investeeringud puhtamasse ja säästlikumasse majandusse toovad kasu ka muul viisil. "WHO andmetel on Eesti õhk täna maailma puhtaim, Mauriitsiuse ja Kanada ees. Investeeringud majade energiasäästlikumaks muutmisse on toonud kaasa keskmiselt 35-40 protsendilise CO2 vähenemise ning ka väiksemad kulutused soojale," tõi ta kaks näidet.

Bonni kohtumine on oluliseks teetähiseks enne tänavu novembris Limas toimuvat ÜRO kliimakonverentsi ning 2015. aasta kliimakohtumist Pariisis. Just viimase käigus loodetakse üksmeelele jõuda kõiki maailma olulisi majandusi hõlmavas uues kliimakokkuleppes.

"Euroopa Liidu panus globaalsesse kasvuhoonegaaside kogusesse on täna 10% ümber ning see aina langeb. Nii et isegi kui ELi CO2 heide oleks null, ei oleks see planeedi jaoks piisav. Meil ei ole võimalik eesmärke saavutada, kui kohustusi võtavad ja täidavad vaid üksikud riigid – kõik peavad panustama," rääkis Keit Pentus-Rosimannus.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.