Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Leisis koguneb priitahtlike pritsimeeste foorumile rekordarv osalejaid (2014-06-06 10:51:54)

7.- 8. juunini saavad vabatahtlikud päästjad üle Eesti kokku Saaremaal Leisi alevikus, kahe päeva jooksul arutatakse vabatahtlikele komandodele elupäästevõimekuse loomise ning seltside lisarahastus võimaluste üle.

Päästeamet on alustanud vabatahtlike koolitamist ning lähimas tulevikus luuakse mitmele vabatahtlikule komandole elupäästevõimekus. Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ütles, et Päästeameti kindel soov on kaasata vabatahtlikke aina enam päästma inimesi nii tulest, veest kui liiklusõnnetustest. „Kaasame vabatahtlikud tegema päästetööd, kus on otseselt tegemist inimelude päästmisega,“ lisas peadirektor.

Siseturvalisuse uuringust 2013.-2014. selgus, et usaldus vabatahtlike vastu on väga kõrge, neljast vastajast kolm usaldavad priitahtlikke. Kutselised ja vabatahtlikud päästjad moodustavad ühe, teineteist täiendava päästevõrgustiku, mis pidevalt laieneb. „Vabatahtlikud päästjad ei ole enam pelgalt abijõud, vaid jõud, mis loob turvalisust ja päästab,“ selgitas Tammearu.

Priitahtlikel on väga suur roll elanikkonnale ohutuse õpetamisel, sest just vabatahtlikud asuvad kogukonnas ning tunnevad selle liikmeid. See annab vabatahtlike võimaluse tegeleda probleemide põhjustega, mitte ainult läbi päästetööde tagajärgedega.

Sel aastal koguneb Leisi keskkoolis peetavale foorumile rekordarv osalejaid, kohale on lubanud tulla üle 250 vabatahtliku päästega tegeleva inimese. Foorumil antakse üle ka aasta priitahtliku pritsimehe rändauhind, tänavu pälvivad tiitli Rõuge Priitahtlikud Pritsimehed.

Foorumil osalevad lisaks priitahtlikele päästjatele siseminister Hanno Pevkur, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi, Lääne päästekeskuse juht Ivar Kaldasaun, Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ning kohalike omavalitsuste esindajad.

Eestis on kokku 110 vabatahtlikku päästekomandot. Priitahtlike pritsimeeste foorum toimub tänavu 13. korda.


Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.