Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esimese viie kuuga esitati 664 Eesti kodakondsuse taotlust (2014-06-05 11:12:39)

Selle aasta esimese viie kui jooksul sai Politsei- ja Piirivalveamet 664 taotlust Eesti Vabariigi kodakondsuse saamiseks. Mullu oli sama ajaga esitatud 619 taotlust.

"Huvi Eesti kodakondsuse vastu pole vähenenud. Meile esitatakse nädalas umbes 30 kodakondsuse saamise sooviavaldust," rääkis PPA menetlusbüroo juht Maige Lepp.

Esitatud taotluste seas on 224 taotlust kodakondsuse saamiseks alla 15-aastastele lastele, mullu oli neid samal perioodil 220.

Taotlejate seas on kõige rohkem määratlemata kodakondsusega isikuid – 518 (mullu samal ajal 513), Venemaa kodanikke – 111 (mullu samal ajal 84), Ukraina kodanikke – 20 (mullu samal ajal 16), samuti on ka Läti, Armeenia, India, Itaalia, Aserbaidžaani, Kõrgõzstani, Leedu, Moldova, Nepali ja Valgevene kodanikke.

Maige Lepa sõnul oli suurim kasv - 11% - Ida prefektuuris, kus esitati viie kuuga 173 taotlust, mullu oli samal ajal 155. Kõige rohkem on taotlusi esitatud Põhja prefektuuris - 404 (mullu samal ajal – 393).

1. juuni seisuga oli 89 799 määratlemata kodakondsusega isikut, kellel on Eesti elamisluba või õigus Eestis elada, mullu oli samal ajal 92 832 mittekodanikku.

Kõiki määratlemata kodakondsusega vanemaid, kellel sünnib Eestis laps, teavitab Politsei- ja Piirivalveamet kirjalikult võimalusest oma lapsele taotleda lihtsustatud korras Eesti kodakondsust. Esmatähtis on vanema tahe taotleda omalapsele Eesti kodakondsust. Selleks tuleb vanematel esitada sooviavaldus, mida saab teha kas Politsei- ja Piirivalveameti teeninduses, posti või e-posti teel.

Eesti kodakondsuse taotlemise protseduur alla 15-aastasele on lihtne, laps ei pea kodakondsuse saamiseks eksameid tegema, kuid ta peab viibima püsivalt Eestis. Samuti ei pea lapsele kodakondsust taotledes tasuma riigilõivu, taotlemine on tasuta. Kodakondsuse andmise otsuse teeb Vabariigi Valitsus 3 kuu jooksul.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 05.06.2014 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.